natació

Mireia Belmonte aconsegueix la mínima per a Tòquio en els 1.500

Jessica Vall i Hugo González aconsegueixen també el seu bitllet per a la cita olímpica

GRAF1007  CASTELLON DE LA PLANA  05 12 2020 - La nadadora Mireia Belmonte ha obtenido la minima para los Juegos Olimpicos de Tokio tras imponerse en la final de los 1 500 metros libres del Trofeo Internacional Castalia Castellon disputado este sabado  en la primera de las dos jornadas celebradas en la capital de La Plana  EFE  Domenech Castello

GRAF1007 CASTELLON DE LA PLANA 05 12 2020 - La nadadora Mireia Belmonte ha obtenido la minima para los Juegos Olimpicos de Tokio tras imponerse en la final de los 1 500 metros libres del Trofeo Internacional Castalia Castellon disputado este sabado en la primera de las dos jornadas celebradas en la capital de La Plana EFE Domenech Castello / Domenech Castello

1
Es llegeix en minuts

Mireia Belmonteha obtingut la mínima per als Jocs Olímpics de Tòquiodesprés d’imposar-se a la final dels 1.500 metres lliure en la primera de les dues jornades de l’Open de Castelló, la primera de les tres cites programada aquesta temporada per la Federació per classificar-se per a la cita olímpica.

La campiona olímpica a Rio s’ha imposat en la prova de 1.500 metres amb un temps de 16. 05.02 minuts superant la seva companyaJimena Pérezque, malgrat liderar gran part de la prova, ha finalitzat amb un registre de 16.08.70 minuts, en la segona posició. Jimena ha millorat també el temps que demanava la Federació (16.32.04), però no tindrà accés directe, que només es dona a un esportista per prova.

La nedadora de Badalona, quàdruple medallista olímpica, ha certificat una gran remuntada en l’última part de la carrera després d’arribar al primer quilòmetre a quatre segons de Pérez. Mireiaha imposat un ritme vertiginós als metres finals, certificant així la seva classificació per als quarts Jocs de la seva carrera. Poc abans,Belmonteha renunciat a sortir a la final dels 400 lliure, malgrat accedir amb la segona millor marca de les participants, per concentrar-se en la final de fons.

Jessica Vall i Hugo Gonzáleztambé han assegurat la seva presència a l’equip olímpic de Tòquio. La nedadora catalana ho ha aconseguit a la final dels 200 braça a l’aconseguir marcar un temps de 2.24.62 (es demanava 2.25.52 com a mínima) i superar tambéMarina García,que també ha millorat el registre (2.25.04) però ha quedat en la mateixa situació que Jimena Pérez.

Notícies relacionades

Per la seva part, el mallorquí Hugo González,ha aconseguit la victòria en els 100 metres esquena amb una marca de 53,84 segons (es demanava 53.85), obtenint al seu torn la marca mínima per als seus segons Jocs.

Joanllu Pons, per la seva part, s’ha quedat molt a prop de la mínima olímpica en els 400 estils, en els quals s’ha imposat amb 4.15.92, a només 8 centèsimes de la marca sol·licitada per la Federació.