adeu a un mite

Maradona i Barcelona: els llocs de la ciutat que freqüentava l'astre argentí

zentauroepp1825925 maradona barcelona201126182152

zentauroepp1825925 maradona barcelona201126182152 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tampoc va ser massa temps a Barcelona. Tot just dos anys. I gairebé sempre reclòs a casa. Maradona es movia per sobre de la Diagonal, on tenia instal·lat el seu domicili. 

Encara que tot just arribar-hi, l’estiu de 1982, es va instal·lar de forma provisional a l’hotel Avenida Palace, situat a la Gran Via barcelonina. Després, ja va pujar a la zona alta de la ciutat, on va convertir la seva llar en un centre de trobada de famílies, amics, coneguts...

Solia anar a una pizzeria argentina, també per sobre de la Diagonal, ja desapareguda. A Corrientes 348, així s’anomenava el restaurant, viatjava gastronòmicament al seu país, del qual mai volia acomiadar-se del tot.

De Sarrià al Camp Nou

Amb Barcelona, una ciutat que li encantava, va mantenir, no obstant, una relació estranya. No oblidarà la seva visita al ja demolit estadi de Sarrià quan Gentile, el defensa de la selecció italiana, el va anul·lar amb un marcatge que passarà a la història. Va passar el 29 de juny de 1982.

Notícies relacionades

L’Argentina que havia de defensar el títol conquistat el 1978 va marxar abatuda sense poder fer-ho. Aquella derrota contra Itàlia (2-1) va ser, sense saber-ho llavors, el seu primer pas per un estadi barceloní. Després, al Camp Nou, tampoc va poder ser qui després va ser.

Maradona no solia creuar la Diagonal, còmode com sempre va estar per sobre, reclòs com solia estar a la seva casa de Pedralbes. La mateixa que li hauria encantat, si hagués pogut, emportar-se a Nàpols.  

Temes:

Maradona Barça