EL MASTERS DE GOLF

Dustin Johnson es consagra a Augusta

El número u mundial conquereix el Masters batent el rècord de cops i deixant-lo en 20 sota parell

Jon Rahm acaba el torneig amb bones sensacions en setè lloc, a deu cops guanyador

lmendiola55887200 golf   the masters   augusta national golf club   augusta  g201115213924

lmendiola55887200 golf the masters augusta national golf club augusta g201115213924 / MIKE SEGAR

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

La imatge no va poder resultar més simbòlica. Dustin Johnson va rebre la jaqueta verda de guanyador del Masters del campió sortint, Tiger Woods. D’un antic número un a l’actual dominador del rànquing mundial. Un relleu en tota regla.

L’exhibició de Johnson Augusta va recordar a la millor versió del ‘Tigre’ i va consagrar el jugador nord-americà de 36 anys en un dels escenaris de llegenda. Johnson es va imposar amb 268 cops, 20 sota parell, superant el rècord històric del torneig que compartien Tiger Woods (1997) i Jordan Spieth (2015) amb 18 sota parell i va fixar la diferència més àmplia des del triomf del 2017 de Tiger.

«Per a mi és un somni, és el torneig que més anhelava guanyar», va afirmar Johnson, després de rebre la felicitació de la seva dona Paulina Gretzky, filla de la llegenda de l’hoquei gel, Wayne Gretzky, amb la qual té dos fills.

Dubtes espaiosos

Ningú discutia la classe de  Johnson. La seva tremenda enganxada, la seva habilitat amb els ferros i el putt, el seu sòlid joc amb l’’approach’, un dels seus punts febles millorat amb els anys. Però fins ara, se li intuïa una flaquesa. Malgrat els seus 23 títols en vuit anys com a professional, i també de comptar amb una victòria en un gran (l’US Open del 2016 a Oakmont), l’assaltaven els dubtes en les cites importants. Així li va passar en les quatre ocasions en què es va presentar líder a l’última jornada d’un Grand Slam. No aquesta vegada a Augusta.

L’avantatge amb què va iniciar el dia de quatre cops sobre un grup format per Cameron Smith, el sud-coreà Im Sung-jae, que van acabar segons a cinc cops, i el mexicà Abraham Ancer (va acabar el 13, a 12 cops) va resultar un marge més que suficient i tot i que va tenir alguns dubtes, sobretot a l’inici del dia, va aconseguir refer-se i recuperar el seu posat de campió.

El número u mundial, que va créixer només a una hora de distància amb cotxe de l’Augusta National, va veure com el seu avantatge es reduïa de quatre a dos cops davant el seu principal perseguidor Cameron Smith després dels primers nou clots. Després d’un birdie en el tercer avui, va sumar dos ‘bogeys’ consecutius en el quart i el cinquè. Però el nord-americà no va perdre els nervis, es va estabilitzar amb dos bidires el 6 i el 8 i en el tram final de l’Amen Corner, va obrir una nova ratxa que li va permetre encadenar tres birdies als clots 13, 14 i 15 que va aclarir qualsevol dubte sobre el desenllaç.                

Brillant final 

Notícies relacionades

Jon Rahm arribava més il·lusionat que mai al Masters. Jugava a favor seu la seva bona adaptació i la seva bona experiència als carrers d’Augusta i també el seu excel·lent moment de forma amb dues victòries, un quart i un sisè lloc en els últims nou tornejos disputats el 2020. Però li va sobrar el cop anímic de la tercera volta, de la que li va costar recuperar-se, tot i que va aconseguir acabar amb les millors sensacions, un ‘eagle’ i dos ‘birdies’ als últims quatre clots per a un total de 278 cops, 10 del guanyador, empatat al setè lloc, el seu tercer ‘top ten’ en quatre participacions.  El canari Rafa Cabrera Bello va acabar al lloc 52 amb +2.

Tiger Woods, per part seva, va viure una última volta agònica. Va començar el torneig amb la seva millor ronda inicial a Augusta amb 68 cops però va anar perdent manxa i a l’últim recorregut va viure un autèntic calvari al forat 12, un parell 3, que va tancar amb 10 cops, tot i que va aconseguir rescabalar-se en part amb cinc ‘birdies’ en els últim sis clots per acabar al lloc 38 amb 1 sota parell.

Temes:

Golf Jon Rahm