SITUACIÓ CRÍTICA DEL SECTOR

L'esport català porta a la justícia el tancament d'instal·lacions

«Som part de la solució i no part del problema», diu Gerard Esteva, president de la UFEC

rpaniagua40103104 barcelona 13 9 2017 es para una cr nica del on barcelona  un200420164308

rpaniagua40103104 barcelona 13 9 2017 es para una cr nica del on barcelona un200420164308 / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La paràlisi de l’esport català per la crisi sanitària ha causat malestar en un sector que havia començat a aixecar el cap i ara torna a patir una dura frenada. Les dades són contundents i han portat a fer una reclamació a la justícia: només el 0,28% dels brots de coronavirus a Espanya tenen l’origen en les activitats esportives. 

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, ha explicat aquest dilluns el recurs interposat pel sector al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L’objectiu és demanar la suspensió cautelar de l’apagada de l’activitat esportiva i el tancament de les instal·lacions i clubs.

Reobrir gimnasos

«Entenem que la mesura és absolutament desproporcionada i contradictòria, com vam dir al juliol. Segons dades de Salut, i informes que hem pogut fer, l’esport és aliat per prevenir el coronavirus per diverses raons», ha manifestat el dirigent.

Només el 0,28% dels brots de Covid a Espanya tenen el seu origen en les activitats esportives

El sector esportiu català demana que es reobrin, al més aviat possible, els gimnasos i centres esportius per ajudar a combatre el coronavirus, per tenir controlats els possibles casos d’esportistes amateurs, i per deixar clar que són «part de la solució i no part del problema». El tancament comporta que els usuaris practiquin esport al carrer sense control i el risc potser és més elevat. 

«Som salut. És una decisió errònia. Els protocols que s’utilitzaven als centres esportius estaven pactats amb Salut. Demanem una reflexió a la Generalitat perquè entenguin que som part de la solució i no part del problema», ha insistit Esteva.

Usuaris d’un gimnàs s’entrenen amb pesos

Més preparats

Segons la seva opinió, els ciutadans acostumats a l’activitat física estan «més preparats per no tenir dificultats» si contrauen el virus. Així ho argumenten en la seva demanda. «Tancar els centres organitzats provoca que la gent segueixi fent esport però ara de manera descontrolada i sense traçabilitat possible. He vist massificacions de gent corrent per la Barceloneta, per exemple», ha lamentat.

«Parlem de llocs de treball i empreses que hauran de tancar. És una situació d’alarma social important»

Notícies relacionades

La petició és clara: no tancar un sector que està passant un molt mal moment. «Que ens deixin ajudar, amb rigor i protocols. La resta de l’Estat no ha tancat els centres esportius, on l’esport és un element a preservar. No demanem a la Generalitat res que no estigui fent la resta. Parlem de llocs de treball, d’empreses que hauran de tancar si això s’allarga, és una situació d’alarma social important en el món de l’esport», ha conclòs 

Els demandants esperen una resposta favorable del Tribunal i del Govern. El recurs el firmen conjuntament la UFEC, la Federació Catalana de Fútbol, Gestiona (Gestors d’instal·lacions públiques de Catalunya), el Coplefc (Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i l’Esport de Catalunya), INDESCAT, la Federació Catalana de Natació i l’Agrupació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya.

Temes:

Coronavirus