PETICIÓ POLÈMICA

Andalusia demana acollir amb públic els partits europeus i de la selecció

La Junta proposa aforament limitat per als partits continentals del Sevilla, Granada i Unicaja

segea54452145 soccer football   europa league   quarter final   wolverhamp200811232124

segea54452145 soccer football europa league quarter final wolverhamp200811232124 / FRIEDEMANN VOGEL

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Educació i Esport de la Junta d’Andalusia, Javier Imbroda, ha proposat que, amb un aforament limitat, hi pugui haver públic en els partits que la selecció espanyola de futbol, un femení i un altre masculí, jugarà a Andalusia i en els de competicions europees del Sevilla i Granada i de l’Unicaja de bàsquet.

Imbroda va avançar aquest dilluns que el seu departament està «treballant» perquè en aquests xocs es pugui autoritzar la tornada limitada del públic a les instal·lacions esportives, amb un «aforament adequat al que Salut Pública, lògicament, vagi indicant» i amb «totes les prudències i cauteles» que siguin «necessàries».

En un acte a la seu de la Fundació Cajasol organitzat per Europa Press, va explicar que han traslladat una «proposta moderada» al Departament de Salut Pública de la Junta d’Andalusia perquè aquesta recuperació del públic pugui ser una realitat, «d’una manera gradual», als espais esportius, començant per aquests «esdeveniments excepcionals».

«Distància de sobres»

Notícies relacionades

El conseller va precisar que per als partits de la selecció a l’estadi sevillà de La Cartuja, l’Espanya-República Txeca d’aquest divendres, valedor per a l’Eurocopa femenina, i l’Espanya-Alemanya de la Lliga de Nacions, previst per al 17 de novembre, han plantejat acotar l’aforament a uns 800 i 2.500 espectadors, respectivament. La Cartoixa té capacitat per a 60.000 espectadors. «Hi ha prou espai i de distància més que de sobres», apunta Imbroda.

A Catalunya, la Generalitat no va autoritzar la setmana passada la tornada del públic al Camp Nou, per la qual cosa tant el duel contra el Ferencvaros d’aquest dimarts com el clàssic de dissabte es jugaran a porta tancada, com fins ara. El PSG-United també es disputarà sense aficionats pel toc de queda que prohibeix als ciutadans abandonar els domicilis entre les 21.00 i les 06.00 hores.

Temes:

Sevilla FC