El campió venç el Leeds en l'últim sospir amb un gol de penal de Salah (4-3)

rpaniagua54893801 liverpool  england   september 12  marcelo bielsa  manager o200912200055

rpaniagua54893801 liverpool england september 12 marcelo bielsa manager o200912200055 / Pool

2

No va poder començar amb més emoció i espectacle la Premier. L’esperat duel entre Jurgen Klopp i el seu admirat Marcelo Bielsa es va saldar amb una meravellosa trobada que va concloure amb el triomf del campió, un Liverpool que es va salvar a última hora d’una beneïda bogeria que va oferir set gols i mil vicissituds a Anfield (4-3).

«M’agrada fins i tot sense conèixer-lo. És l’entrenador que probablement més dur treballa del món», va deixar anar Klopp sobre el seu rival hores abans d’una estrena volcànica que va estar a punt d’acabar amb la primera ensopegada del Liverpool. Un triple de Mohamed Salah, segellat amb el gol salvador de penal en el minut 88, va evitar la primera sorpresa del torneig.

Inici salvatge

Era la primera jornada de Lliga però el ritme va ser frenètic des de l’inici. Als quatre minuts ja dominaven els ‘reds’ gràcies a la primera pena màxima transformada per l’astre egipci després d’unes mans de Koch. Aviat va respondre el Leeds amb l’empat de Harrison, però Van Dijk va establir el 2-1 als 20 minuts. Sense treva ni complexos, el bloc de Bielsa va tornar a posar les taules a la mitja hora, però Salah tenia una de les seves tardes d’inspiració i va protagonitzar el 3-2 amb un tret per l’escaire.

Salah intenta superar el porter del Leeds / AFP

Així es va arribar al descans. Semblava mentida que un acabat d’ascendir podria tenir contra les cordes el campió al seu estadi, però aquesta realitat es va consolidar amb el 3-3 firmat per Klich (m. 66). Quan el duel s’encaminava cap a l’empat, l’exvalencianista Rodrigo Moreno va fer caure Fabinho i Salah va certificar el sofert triomf local des dels 11 metres.

Golejada de l’Arsenal

Hores abans del xoc a Anfield, el campionat va alçar el teló amb la golejada de l’Arsenal al camp del Fulham (0-3). El quadro londinenc no va tenir pietat d’un altre acabat d’ascendir, que es va veure aviat superat amb el gol de Lacazette en el minut 9. Els ‘gunners’ van confirmar el seu excel·lent estat de forma després dels seus triomfs durant el mes d’agost a la final de la Copa d’Anglaterra davant el Chelsea (2-1) i en la Community Shield davant el Liverpool (1-1, 5-4 en els penals).

El brasiler Gabriel Magalhaes, fitxat del Lilla per 26 milions, i el gabonès Aubameyang van completar la victòria del bloc d’Arteta, que només va poder ser vuitè a la passada Lliga. Willian, el reforç més destacat, va intervenir en els tres gols i va estavellar un tret al pal. Bellerín va jugar els 90 minuts i Ceballos va entrar en el tram final.