ACTUAL CAMPIONA DEL MÓN

Annemiek van Vleuten fitxa pel Movistar

Amb Van Vleuten, l'esquadra telefònica fa un salt definitiu en les seves aspiracions de convertir-se en un conjunt de referència en el pilot UCI Women's WorldTour

undefined54691220 annemiek van vleuten of mitchelton scott during the uci wome200831181521

undefined54691220 annemiek van vleuten of mitchelton scott during the uci wome200831181521 / AFP7 via Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciclista Annemiek van Vleuten (Wageningen, NED, 1982), actual campiona del món de ciclisme a la carretera, ha firmat un contracte per a les pròximes dues temporades (2021 i 2022) amb el Movistar Team que dirigeix Sebastián Unzué.

Amb Van Vleuten, l’esquadra telefònica fa un salt definitiu en les seves aspiracions de convertir-se en un conjunt de referència en el pilot UCI Women’s WorldTour, condició que llueix des de fa dècades en l’escena masculina. La neerlandesa, que a aconseguir el mallot irisat l’any passat a Yorkshire amb una exhibició en solitari de més de 100 km i campiona del món CRI el 2017 i el 2018, així com recent vencedora de l’Europeu en línia de Plouay –el va conquerir dijous passat–, ha dominat amb autoritat gran part de les millors proves internacionals els últims anys.

Notícies relacionades

Dos triomfs consecutius amb el seu actual equip, Mitchelton-Scott, al Giro Rosa (2018 i 2019), la ronda més llarga i exigent del calendari; una Lieja-Bastogne-Lieja (2019); quatre títols nacionals CRI i un en línia; un Tour de Flandes (2011), o dues La Course by Le TDF (2017 i 2018) són altres de les osques de l’inesgotable palmarès de Van Vleuten, amb més de 70 triomfs només en l’àmbit de la UCI. Una ciclista capaç de dominar en muntanya, crono o proves d’un dia de tot tipus, sempre amb una entrega i autoritat inconfusibles.

Vincle amb l’equip

«El meu vincle amb el Movistar Team ve de molt enrere. Vaig anar coneixent millor l’equip en unes concentracions en altura a Sierra Nevada que vaig fer el 2014, i en les quals vaig coincidir amb part de l’equip masculí. Un dels entrenadors em va convidar a rodar un dia amb ells i l’experiència em va encantar. Per mi van ser des del primer moment com la meva «família espanyola». M’hi vaig sentir molt a gust, van ser el primer equip de nois que em va convidar a entrenar-me amb ells en dies llargs, i l’ambient era molt agradable. Vam entrenar-nos tranquil·lament, m’esperaven després de les pujades, cada un feia el seu treball i cada dia, després del sopar, es notava que hi havia bon rotllo a l’equip, s’ajuntaven per estar una estona més en lloc de tornar a les habitacions... ¡Fins i tot algun dia vaig jugar a tennis de taula amb Alejandro Valverde!», ha explicat la ciclista.