EL SAINET DE SEGONA

El capità del Deportivo, a comissaria per l'àudio en què proposava pactar un «paperot» amb el Fuenlabrada

L'alcaldessa corunyesa considera «inaudit i vergonyós» que Bergantiños hagi hagut de declarar per una cosa «sense rellevància penal»

El club acusa LaLiga d'utilitzar «tota la seva maquinària mediàtica» per culpabilitzar-lo

A CORUÑA, 05-08-20.- El capitán del Deportivo de La Coruña, Álex Bergantiños, a su salida del cuartel de la Policía Nacional en Lonzas, A Coruña, donde hoy ha prestado declaración tras la publicación de un audio que envió a sus compañeros de equipo en el que tildaba el partido del Fuenlabrada de paripé. EFE/ CABALAR

A CORUÑA, 05-08-20.- El capitán del Deportivo de La Coruña, Álex Bergantiños, a su salida del cuartel de la Policía Nacional en Lonzas, A Coruña, donde hoy ha prestado declaración tras la publicación de un audio que envió a sus compañeros de equipo en el que tildaba el partido del Fuenlabrada de paripé. EFE/ CABALAR / Cabalar (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sainet de Segona continua afegint nous girs inesperats. Als positius per coronavirus que van sorgint en alguns dels equips implicats en el ‘play-off’ d’ascens i la pluja de comunicats i tuits amb tota mena de propostes sobre qui puja i qui baixa s’ha sumat aquest dimecres un nou episodi. Després que es filtrés un àudio d’Alex Bergantiños  en què plantejava pactar amb el Fuenlabrada fer un «paperot» en el partit de divendres, el capità deportivista va haver de passar per comissaria per explicar a què es referia.

«Estic bé, molt tranquil. El Departament d’Integritat [de LaLiga] ha volgut preguntar-me sobre l’àudio i l’hi he explicat», va assegurar el centrecampista als mitjans després de prestar declaració a la comissaria de Lonzas. Bergantiños estava fent una entrevista en un parc quan els agents li van demanar que els acompanyés per prestar declaració. El jugador blanc-i-blau, que va agrair el tracte rebut, va voler deixar clar que no havia sigut detingut i que va respondre per una «possible adulteració d’un resultat». 

«Perquè no et donin el partit per perdut i et treguin punts per incompareixença els advocats consideren que el millor és presentar-hi mínim 8 professionals. No sé quin tipus de partit podria ser, un paperot, fins i tot parlar potser amb els del Fuenlabrada, 1-0 i ens asseiem, no sé com pot fer-se això», reflexionava en l’àudio.

«Acte de covardia»

El capità deportivista va explicar que no havia «incitat ningú a adulterar res» sinó a «reiterar» el que estan vivint. «L’àudio és una mostra del cansament en què vivim. Se’ns va apartar de la competició i se’ns va treure la possibilitat d’estar en igualtat de condicions amb tots els altres [...]. Mentre el CSD, la RFEF, l’AFE i LaLiga s’emparen amb unes sigles, els únics que donen la cara són els jugadors, que no hem provocat això».

Bergantiños va confessar que li dolia «personalment» la filtració de l’àudio, que era «una conversa de vestidor». «És un acte de covardia treure a fora coses internes, però estic convençut que qui va ser no demanarà disculpes», va concloure.

Notícies relacionades

El Deportivo va acusar LaLiga d’utilitzar «tota la seva maquinària mediàtica» per «culpabilitzar» l’equip de la polèmica amb el Fuenlabrada, començant per «tacar el bon nom» del seu capità. «Volem mostrar la sorpresa i indignació per aquesta nova successió d’esdeveniments, prova que des de la presidència de LaLiga es vol continuar enfangant el terreny de joc per tapar totes les greus negligències i irregularitats comeses contra la competició, el Real Club Deportivo i altres clubs membres de la Lliga». El club, en l’enèsim dur comunicat, va expressar la seva «incredulitat per la interpretació totalment treta de context de les seves paraules». «Només miraven de voler buscar una manera de visibilitzar la protesta que des del club s’està realitzant per l’atropellament que estem patint per part de la direcció de LaLiga», afegeix, disparant contra Javier Tebas.  

L’alcaldessa de la Corunya, Inés Rey, també va sortir en defensa del club corunyès i del seu capità, qualificant d’«inaudit i vergonyós» que Bergantiños hagués d’anar a comissaria. «Em sembla inaudit que se l’hagi detingut per un àudio que no té en cap cas rellevància penal, només constata una realitat».