PARTIT A L'ALER

Salut avala que el Barça-Nàpols es jugui al Camp Nou

La UEFA manté que el partit es disputi a Barcelona després d'analitzar l'informe de la conselleria

El Nàpols, com va intentar fer el Madrid amb el City, pressiona per jugar en camp neutral

Estremecedor minuto de silencio por las víctimas del Covid 19 de los jugadores del Barça y del Alavés ante un Camp Nou absolutamente vacío en el regreso a la competición de la Liga, el pasado 16 de junio. 

Estremecedor minuto de silencio por las víctimas del Covid 19 de los jugadores del Barça y del Alavés ante un Camp Nou absolutamente vacío en el regreso a la competición de la Liga, el pasado 16 de junio.  / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La UEFA manté de moment que el Barça-Nàpols es jugui al Camp Nou «com estava planejat». Davant el repunt de casos de coronavirus registrats a Catalunya en les últimes setmanes, l’organisme futbolístic es va posar en contacte amb la Generalitat, seguint el protocol que ha establert amb altres ciutats on es juguen partits de la Champions. L’informe remès dimecres per la conselleria de Salut defensa que es mantingui Barcelona com a escenari del partit, ja que és «avui una destinació segura i responsable». La UEFA aposta per no alterar el pla previst tot i que continuarà «monitoritzant la situació», com estan fent amb Manchester, Torí i Munic, seus dels altres partits de vuitens pendents.

El club ha destacat a aquest diari que l’informe de la conselleria de Salut és favorable a la disputa del partit i que estan confiats i continuen treballant amb la UEFA, amb la qual continuen treballant en l’operativa del partit al Camp Nou. L’organisme europeu, després d’estudiar els arguments donats per la Generalitat dimecres per carta, aposta de moment perquè el partit dels vuitens de final es mantingui a l’estadi blaugrana.

Quim Torra havia demanat precisament dilluns un esforç col·lectiu per evitar un altre confinament total: «Tenim 10 dies», va dir, un període de temps que venceria a les portes del Barça-Nàpols, previst per al pròxim 8 d’agost. En la mateixa compareixença, el president va assenyalar que Catalunya era una destinació turística segura per la qual cosa, des del club, assenyalen que si poden venir turistes no hauria de suposar un problema que ho fes també l’expedició del Nàpols.

«No hi haurà cap problema amb aquest partit», ha assegurat la consellera Alba Vergés. «Estem treballant per poder des d’ara però també durant molts mesos poder ser una zona segura. Mesures bàsiques, com la higiene de mans, la distància i les mascaretes, són la millor garantia per poder fer-ho tot, també un partit de futbol, que serà a porta tancada i que per tant es pot fer de forma segura».

Notícies relacionades

Menys convençuts es mostren en el rival blaugrana, que pressiona per buscar un camp neutral. «Truco a la UEFA però és vergonyós. Sents des d’Espanya grans pors i perplexitat però ells passen. ¿Què es tardaria a dir que juguem a Portugal, Alemanya o Ginebra?», exclama el president napolità, Aurelio de Laurentiis. «Sembla que estem a l’escola, a la UEFA ningú sap fer negocis, i a més amb els nostres diners. Si van decidir que la Champions es juga a Portugal i l’Europa League a Alemanya, nosaltres també podríem anar allà. No entenc per què hem d’anar a una ciutat que en aquest moment té grans problemes», va clamar el dirigent.

La ‘bombolla’ del Madrid a Manchester

La UEFA està fent equilibris per completar la primera ronda d’eliminatòries abans de la final a vuit de Lisboa. El Nàpols preferiria jugar en un camp neutral, igual que també va intentar fer-ho el Madrid amb el seu xoc amb el City. Els blancs hauran d’anar finalment a Manchester, això sí, sense haver de passar la quarantena que el Govern britànic va decretar per a tots els viatgers que arribin d’Espanya i en una ‘bombolla’ per reduir riscos. Els pupils de Zinedine Zidane, que viatjaran el pròxim 6 d’agost a Manchester per intentar remuntar l’1-2 encaixat al Bernabéu, estaran reclosos al seu hotel per minimitzar qualsevol risc de contagi. Només abandonaran les instal·lacions per anar a entrenar i se sotmetran a proves PCR en els dies previs al partit per assegurar-se que continuen sense haver contret la Covid-19.