ACLARIT EL 'PLAY-OFF' A PRIMERA

La Lliga suspèn definitivament el Deportivo-Fuenlabrada i l'Elx anirà a la promoció

El club madrileny diu que no es considerarà fora del 'play-off' fins que es pronunciïn la Federació i el CSD

rpaniagua54207496 fotodeldia  a coru a  22 07 2020   el gobierno de a coru a e200722185230

rpaniagua54207496 fotodeldia a coru a 22 07 2020 el gobierno de a coru a e200722185230 / Cabalar

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

La Lliga ha anunciat que suspèn definitivament el Deportivo-Fuenlabrada i decreta que l’Elx  serà l’últim equip que anirà a la promoció d’ascens a Primera, juntament amb el Girona, Saragossa i Almeria. El club de Fuenlabrada, que suma 28 positius per coronavirus i estava a un punt de la promoció, havia anunciat dissabte que acataria la decisió que prengués la Lliga, però al conèixer la resolució ha contraatacat assenyalant que no es considerarà fora del ‘play-off’ fins que es pronunciïn també la Federació i el CSD. 

L’Elx i la Lliga han mostrat agraïment al Fuenlabrada per la seva disposició a acatar la suspensió definitiva del partit. «Aquest agraïment sincer per part de LaLiga no és obstacle perquè es continuï amb el desenvolupament de l’expedient disciplinari obert per a l’esclariment dels fets i la resolució del qual depèn del Jutge de Disciplina Social de LaLiga», afegeix de tota manera.

la resposta

El Fuenlabrada ha reaccionat ràpidament amb un altre comunicat per aclarir que no «renuncia» a jugar i ha precisat que quan va dir que acatarien la decisió «no significava que la decisió no l’haguessin de prendre els òrgans competents i que no hagués estat fonamentada en informes objectius». En aquest sentit, avisa, no es considerarà fora del ‘play-off’ fins que hi hagi resolució de la resta d’òrgans competents: «Entenem que LaLiga no és l’òrgan competent únic per prendre aquesta decisió. La decisió també està en mans del Comitè de Competició de la RFEF i, si no, del CSD». 

«Estimats directius, jugadors, tècnics i treballadors del Fuenlabrada. Vau seguir totes les instruccions que us va donar LaLiga, l’únic responsable de viatjar a la Corunya soc jo, que va prendre aquesta decisió. Ningú més. El futbol està en deute amb vosaltres. Ànim, aquesta oportunitat arribarà», ha tuitejat Javier Tebas, president de LaLiga i pare de l’advocat del Fuenlabrada.

En un comunicat posterior, LaLiga ha aclarit que el Fuenlabrada els ha traslladat una proposta amb dues alternatives: «Esperar a disputar la trobada després de la recuperació dels jugadors o suspendre el partit definitivament». «Com que LaLiga ha optat per aquesta última opció, ha donat trasllat al Comitè de Competició de la RFEF, òrgan que decidirà definitivament al respecte i que va ser qui va suspendre la trobada», va afegir. 

La plantilla del Fuenlabrada es va unir aquest diumenge en un comunicat en el qual exigeixen jugar el partit pendent contra el Deportivo de la Corunya, de l’última jornada de LaLiga SmartBank, tot i que LaLiga pretén suspendre’l definitivament.

Els gallecs denuncien el perjudici

«Davant l’encreuament de manifestacions oficials que s’han publicat al llarg de la tarda d’avui per part de LaLiga i el Club de Futbol Fuenlabrada, la totalitat de la plantilla volem expressar la nostra total indignació», diu el comunicat de la plantilla. «No entenem la postura de LaLiga a l’afirmar que el Fuenlabrada renuncia a la disputa de la trobada pendent davant el Deportivo en l’última jornada. Exigim que les diferents institucions es posin d’acord en fixar una data raonable per a la disputa de la trobada davant el Deportivo i poder afrontar el partit amb els jugadors que hi hagi disponibles», afegeix.

El Depor també ha mostrat la seva «sorpresa, malestar i estupefacció davant la successió de comunicats». El club gallec es considera víctima d’un perjudici per part de LaLiga i ha anunciat que aquest dilluns anunciarà les mesures que adoptarà i traslladarà la seva postura oficial sobre tot el que està generant la suspensió del seu partit amb el Fuenlabrada.

Notícies relacionades

L’altre dilema per resoldre

Deixant de banda la tempesta política i sanitària, la decisió de la Lliga resoldria la meitat del problema esportiu generat per la suspensió del partit. Aclarida la promoció d’ascens, falta per resoldre ara què passa amb el descens. El Numància i el Deportivo, que baixarien a Segona B, continuen reclamant una Segona de 24 equips.

Anul·lats els tests PCR al Deportivo

LaLiga ha anul·lat la sol·licitud que havia fet al Deportivo per sotmetre els jugadors de la seva plantilla a les proves PCR de detecció del coronavirus dimarts que ve, vuit dies després que se suspengués el seu partit amb el Fuenlabrada pels contagis de Covid a l’equip madrileny.

Temes:

Coronavirus