LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol apunta a Vicente Moreno com a tècnic per a la temporada vinent

L'actual entrenador del Mallorca és el principal candidat per a la banqueta periquita a Segona

jmexposito53743419 file photo  soccer football   la liga santander   fc barcelo200613191143

jmexposito53743419 file photo soccer football la liga santander fc barcelo200613191143 / Albert Gea

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Per sort per a tots els periquitos d’aquí cinc dies ja serà història la temporada 2019-20. Ni en els pitjors somnis podrien haver imaginat un curs tan nefast els aficionats blanc-i-blaus. Només queda el partit d’aquest dijous a Mestalla i el de diumenge a Cornellà contra el Celta, dos xocs totalment intranscendents, en què només queda oferir una imatge digna en un context de regeneració que ja es palpa. Toca prendre decisions i la primera, potser la més important, afectarà la banqueta

El curs acabarà aquest cap de setmana, però les notes ja estan repartides per a un Espanyol molt deficient que ja ha certificat el seu cinquè descens a Segona. L’entitat pensa en els eixos que han de portar a repetir la meta dels quatre anteriors precedents en la categoria de plata. Tornar a Primera en el primer intent serà l’obsessió innegociable.

Un milió d’euros

Fins a quatre entrenadors (David Gallego, Pablo Machín, Abelardo i Rufete) han passat per la banqueta periquita aquesta campanya. La realitat ha demostrat que tant canvi no ha servit per a res. Rufete ja va deixar clar que ocupava el càrrec de manera interina i ara toca decantar-se per un preparador que assumeixi el desafiament de tornar a l’elit. Vicente Moreno, l’home que va portar el Mallorca de Segona B a Primera i que encara lluita per la permanència, és el millor posicionament. 

«¿Algú em pot assegurar que demà estarà al seu lloc de treball? Ningú pot fer-ho. Tinc contracte amb el Mallorca. Quan acabi la temporada ja veurem com queda tot»

Vicente Moreno

Entrenador del Mallorca

El preparador valencià, de 45 anys, té contracte fins al 2022 amb el Mallorca, però ja va comunicar al seu club que no desitja seguir a Son Moix. L’Espanyol el considera l’home ideal per dirigir el projecte a Segona i repetir l’ascens que va aconseguir amb els balears. La seva sortida costa un milió d’euros, clàusula que el club periquito intentaria abaratir.

«¿Algú em pot assegurar que demà estarà al seu lloc de treball? Ningú pot fer-ho i jo, evidentment, estic en la mateixa tessitura. Tinc contracte amb el Mallorca i si cal parlar de qualsevol cosa es parlarà quan acabi la temporada», ha dit aquest dimecres Moreno en la roda de premsa prèvia al partit contra el Granada.  «No sé qui ha pogut filtrar aquesta informació, però tampoc és res que em preocupi. Ni soc el primer ni seré l’últim a qui li passi», ha afegit.

Altres opcions

Notícies relacionades

L’excapità del Xerez coneix bé la categoria de plata i comptaria amb una plantilla potent, amb el pressupost més alt de Segona. Les negociacions estan avançades i el nou tècnic podria anunciar-se la setmana que ve, en què també es farà un balanç de la temporada a càrrec de la cúpula.

Juntament amb Moreno, s’especula amb altres noms, com Pacheta, Luis García, Fran Escribá, Curro Torres, Baraja o, fins i tot, Marcelino García Toral, que seria l’opció més mediàtica. L’asturià, no obstant, aspira a un projecte de Primera després del seu acomiadament del València de l’any passat. 

Temes:

Espanyol