El TAS dona la raó al Barça en el seu litigi amb el Santos per Neymar

El club brasiler reclamava 61,2 milions per danys i perjudicis

neymar

neymar / ROSLAN RAHMAN (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La llarga relació judicial entre el Barça i Neymar va viure un nou capítol favorable al club. Els blaugranes han aconseguit la seva segona victòria als tribunals en un mes vinculada al davanter brasiler. El TAS ha donat la raó al club blaugrana en el seu litigi amb el Santos, que reclamava 61,2 milions d’euros per danys i perjudicis pel fitxatge del davanter brasiler.

Notícies relacionades

El tribunal esportiu considera que el contracte entre el Santos i el jugador es va rescindir de mutu acord, que el Barça no va incomplir l’acord de traspàs al pagar quantitats addicionals al pare del futbolista i a la societat N&N i no va incórrer en cap conducta fraudulenta, en la firma del traspàs ni en la del preacord amb el davanter. El TAS no només ha desestimat la demanda del conjunt brasiler, sinó que l’ha condemnat a pagar al Barça 20.000 francs suïssos (18.000 euros) per les costes processals.

Aquesta decisió arriba tres setmanes després que el Barça també guanyés la demanda que Neymar havia interposat reclamant el pagament d’una prima de renovació que el futbolista no va complir en la seva integritat. El magistrat José Luis Carratalá Teruel, titular del Jutjat Social número 15, no només va fallar en contra seu, denegant-li la petició, sinó que l’obliga a tornar part del cobrat: més de 6,7 milions. Aquest episodi en particular corresponia a l’encreuament de demandes que es van interposar, primer el jugador a l’entitat i després a la inversa a compte del generós pagament de 64 milions del Barça a Neymar (a part de la fitxa) perquè renovés el seu contracte el 2016. El brasiler, en efecte, va firmar aquest nou compromís fins al 2021, però l’estiu següent (2017) va marxar al París Saint-Germain.