RUFETE S'ESTRENA AMB DERROTA

A 10 punts de la salvació... i espera el Camp Nou

L'Espanyol de Rufete no millora i fa un altre pas cap a Segona a 10 dies de visitar el Barça

jmexposito53922269 rufete coach of rcd espanyol and raul tamudo during la liga 200628223440

jmexposito53922269 rufete coach of rcd espanyol and raul tamudo during la liga 200628223440 / Xavi Bonilla AFP7 Europa Pre

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Només els periquitos més optimistes ja fan comptes pensant en les seves opcions de salvació. Una altra nefasta combinació de resultats, però sobretot els seus propis pecats, van deixar aquest diumenge l’Espanyol a 10 punts de la zona de permanència. Amb només sis jornades per disputar-se, el drama comença a estar assumit entre la parròquia blanc-i-blava, que almenys espera que el descens no es consumi al Camp Nou. L’Espanyol visitarà l’estadi blaugrana d’aquí a 10 dies, amb només tres jornades més per jugar. Que continués sense haver-hi públic seria un consol mínim.

No se sap quan es jugarà el pròxim derbi, ni quan tornarà el Reial Madrid a visitar Cornellà. La primera meitat del partit va ser un resum del que ha sigut l’Espanyol en aquest retorn a la competició: una arrencada esperançadora per somiar, amb les ocasions de Darder i Wu Lei, una tornada a la realitat, amb el progressiu domini blanc, i un cop de puny a la barbeta que tomba qualsevol il·lusió, materialitzat en el túnel de taló de Benzema a Bernardo que Casemiro va enviar a la xarxa. El Madrid no va necessitar res més.

RDT, intranscendent

L’estrena de Rufete a la banqueta no va suposar un tomb respecte a l’etapa d’Abelardo. El seu primer onze no va portar cap revolució. No està clar que es pogués fer. Va tornar a la titularitat Raúl de Tomás, el golejador que va fer somiar amb el miracle però que va tornar sec del confinament, castigat per una tendinitis eterna. Contra l’equip amb el que va fer la pretemporada amb prou feines se’l va veure durant els 90 minuts. A la medul·lar Darder li va guanyar el lloc a Melendo Víctor Gómez va aconseguir el carril dret de la defensa a costa d’un Javi López que sol ser la diana d’una part de l’afició blanc-i-blava. Pel que fa a la resta, hi hauria coincidit qualsevol que s’hagués assegut ahir a la nit a la banqueta local. És el que hi ha.

Casemiro prova de frenar Raúl de Tomás. / XAVI BONILLA (AFP7)

Rufete demanava a la prèvia, tot just unes hores després de baixar del despatx al vestidor i canviar l’americana pel xandall, que l’equip es cregués que podia guanyar el Madrid, que competís. Ho va fer mentre va poder, o potser fins quan va voler el seu rival, que jugant a mitges es va emportar la victòria. Si valia la pena donar un cop de mà al Barça atesa la situació era un altre debat obert entre alguns aficionats.

No es podrà retreure l’esforç al quart tècnic de la temporada. «Calia fer un pas endavant i aquí estic», havia assenyalat. Raúl Tamudo va estar al seu costat durant l’escalfament i, al no tenir carnet d’entrenador, va seguir el partit des de la grada. Amb samarreta d’entrenament, pantalons curts i gorra (en un enorme contrast amb Zinedine Zidane), Rufete no va parar de donar instruccions des de la banda, corregint i esperonant, però sense poder evitar la victòria número 104 del Madrid sobre l’Espanyol a la Lliga. Ningú ha perdut tantes vegades contra cap altre equip en la competició, però actualment tot l’espanyolisme firmaria sumar dues derrotes més la temporada que ve. No serà possible.

«Una llosa enorme»

«Matemàticament no hem baixat, però és molt difícil, tenim una llosa enorme», va reconèixer Joan Capdevila ja en el descans, que va elegir un mal any per convertir-se en portaveu del club. «Lluitar és la paraula que ens defineix. Fins que els números diguin el contrari, ho farem fins al final», va afegir amb poca fe.

Notícies relacionades

«L’objectiu ha de ser fer passos endavant, cap enrere, i avui hem fet un pas endavant», va valorar Rufete. «Avui he trobat a faltar l’afició. Crec que si són a l’estadi, l’Espanyol no perd el partit», va afegir.

«Hem competit contra un grandíssim equip i aquesta és la nostra intenció en cada partit. El d’avui era dificilíssim després d’una temporada complicada, però hem minimitzat les seves opcions, sobretot en la segona part,» va analitzar el porter, Diego López. «Hem estat en el partit fins al final», va afegir el porter gallec sobre el partit. De la Lliga no es pot dir el mateix.