el futbol i el coronavirus

La sala del VAR tindrà mampares i es desinfectarà cada partit

La nova normativa sanitària no afectarà la feina dels àrbitres, assistents i operadors

segea48277619 file photo  soccer football   la liga santander   fc barcelo200608151203

segea48277619 file photo soccer football la liga santander fc barcelo200608151203 / Albert Gea

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) ha adequat les instal·lacions del VOR (Video Operation Room, la sala des d’on es controlen a distància els partits de futbol) per al reinici de la Lliga amb la col·locació de mampares, que evitaran el contacte entre l’àrbitre VAR, el seu assistent (AVAR) i els operadors, i la divisió de l’espai, perquè cada partit se segueixi en una sala i després es desinfecti.

«Hem hagut d’adaptar les instal·lacions a les recomanacions de les autoritats sanitàries. Des del dispensador de gel hidroalcohòlic fins a les mampares que hem hagut d’instal·lar en cada uns dels VOR, que permeten que no hi hagi cap contacte entre VAR, AVAR i operadors. Intentem minimitzar els riscos», va explicar Carlos Clos Gómez, director del projecte VAR.

Dos estadis nous

Notícies relacionades

En declaracions difoses pel CTA, Clos Gómez va indicar que «les posicions del VOR no canviaran absolutament» i que «cada una de les sales s’utilitzarà per a un sol partit i es desinfectarà per a l’endemà». També va recordar que a la Ciutat del Futbol hi ha 12 posicions de VAR per poder fer 12 partits, de manera que no hi ha problema per fer el seguiment dels set programats en les dues primeres jornades.

En compliment de la normativa de la International Board, el CTA també ha hagut de treballar en la certificació i connectivitat de dos nous estadis on jugaran els seus partits el Reial Madrid i el Llevant. «La normativa de la International Board ens marca que hem de certificar els dos camps i arribarem a temps per poder fer-ho», va assegurar Clos Gómez.

Temes:

Coronavirus VAR