ABANS DE L'ESTAT D'ALARMA

Un estudi afirma que el Liverpool-Atlètic va provocar 41 morts per coronavirus

L'informe dut a terme per 'Edge Healt' apunta que el partit va provocar que el virus s'estengués més ràpid

undefined53497328 file   in this file photo taken on march 11  2020  liverpool200524174624

undefined53497328 file in this file photo taken on march 11 2020 liverpool200524174624 / Jon Super

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres dies abans que el Govern declarés l’estat d’alarma, el Liverpool i l’Atlètic de Madrid es van enfrontar a la ciutat britànica. Un partit que va estar envoltat de polèmica pel fet d’aglutinar milers de persones quan molts països ja estaven prenent mesures de distanciament social per la crisi del coronavirus. Ara, un estudi elaborat per ‘Edge Healt’ assegura que el matx va provocar 41 morts per la Covid-19

Segons l’informe, fet amb dades del Servei Nacional de Salut Britànic (NHS), el partit corresponent a la tornada dels vuitens de la final de la Lliga de Campions, en què els de Diego Simeone van aconseguir passar a la següent fase amb un 2-3 a Andfield, va servir per estendre el virus i, a conseqüència, més d’una quarantena de persones han mort. 

L’enfrontament, al qual van acudir prop de 3.000 aficionats de l’equip espanyol, va ser titllat a principis d’abrirl d’«error» pel director de salut pública de Liverpool, Matthew Ashton, que, a més, va reconèixer que l’augment de casos a la ciutat va poder estar relacionat amb el duel entre els dos equips.

«És escandalós»

Notícies relacionades

La controvèrsia generada pel partit entre la població britànica, que va demanar que es jugués sense públic, va portar l’alcalde de Liverpool, Steve Rotheram, a sol·licitar una investigació per aclarir els motius de per què s’havia jugat i si podia tenir relació amb l’expansió del coronavirus.  Si la gent s’ha encomanat com a resultat directe d’un esdeveniment esportiu, que creiem que no s’hauria d’haver celebrat, és escandalós», va dir Rotheram en declaracions a la cadena britànica BBC.

La resposta aportada per ‘Edge Health’ és clara. 41 persones van morir de manera addicional entre 25 i 35 dies després de la trobada. L’esmentat informe també va analitzar les possibles morts addicionals per coronavirus que va causar el Festival de Cheltenham, que va atreure més de 250.000 persones durant la segona setmana de març i que va poder provocar «37 morts addicionals» relacionades amb el virus