EL FUTUR DE L'HANDBOL BLAUGRANA

Pascual: «Arribarem a un acord perquè Entrerríos segueixi»

El tècnic del Barça repassa l'actualitat blaugrana en una trobada amb la Federació d'handbol

lmendiola46964268 barcelona    14 02 2019        deportes   el entrenador de h200430192232

lmendiola46964268 barcelona 14 02 2019 deportes el entrenador de h200430192232 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts

L’entrenador del Barça, Xavi Pascual, va afirmar, malgrat que es va mostrar convençut que «s’arribarà a un acord» perquè Raúl Entrerríos continuï a l’equip blaugrana, que «ara mateix» no pot assegurar «al cent per cent» la continuïtat de l’internacional espanyol.

«Nosaltres sabem de les seves intencions i farem tot el possible per ajudar-lo que es compleixin, però ara mateix no podria dir al cent per cent si seguirà o no seguirà, perquè abans de prendre una decisió d’aquest estil, les coses han de quedar molt clares des del punt de vista esportiu i professional», va assenyalar Pascual en una trobada amb els mitjans organitzada per la Federació Espanyola d’Handbol.

No obstant, el preparador blaugrana es va mostrar convençut que finalment «s’arribarà a un acord» perquè Entrerríos, que tenia previst tancar la seva carrera esportiva al final de l’actual campanya, pugui prolongar un any més la seva vinculació amb el Barça i pugui així disputar els Jocs Olímpics de Tòquio.

«Crec que arribarem a un acord perquè Raúl pugui seguir, però no posaria la mà al foc, perquè hi ha moltes circumstàncies i s’han d’intentar quadrar totes», va afegir Pascual.

Els reforços

El preparador barcelonista preveu més complicada la continuïtat del capità Víctor Tomàs, que igual com Entrerríos havia decidit posar fi a la seva carrera esportiva a l’acabar aquest curs, en aquest cas obligat pels seus problemes cardíacs.

«En el cas de Víctor, ell no es retira perquè vulgui, sinó perquè té un problema cardíac. A mi se’m fa molt difícil veure’l jugant al desembre. Però és una decisió que correspon únicament i exclusivament a Víctor, ell sap que en el club té les portes obertes per a tot el que vulgui i ell és el que ha de prendre les decisions, però en aquest cas la situació personal estarà per sobre de tot», va explicar Pascual.

Sortides i arribades, com la ja anunciada oficialment de l’eslovè Blaz Janc, que continuaran el procés de relleu generacional iniciat fa uns anys pel Barcelona.

«En els tres últims anys hem començat a fer una aposta per un canvi generacional i també per un canvi del model de joc. Aquestes dues últimes temporades estem jugant molt diferent de com jugàvem abans i hem d’escollir jugadors que puguin desenvolupar el que tenim al cap», va indicar Pascual

El tema pressupostari

Canvis a la plantilla en els quals com, va recalcar l’entrenador blaugrana, a més del model de joc, s’ha de tenir en compte la qüestió pressupostària, un factor que complica l’arribada de jugadors nacionals del més alt nivell.

«A mi m’encantaria poder tenir més jugadors espanyols, però s’han de valorar diverses coses. La necessitat que té l’equip, quant al model de joc i si els jugadors espanyols estan en una posició de mercat que puguis fitxar-los i ara això no és fàcil, perquè els jugadors espanyols d’alt nivell són jugadors amb molt prestigi i això fa pujar el seu valor de mercat», va indicar el preparador.

La ‘final four’

Notícies relacionades

D’altra banda, Xavi Pascual no va voler entrar a valorar la decisió de la Federació Europea, que va acordar fixar la disputa de la ‘final four’ a finals del mes de desembre, així com la decisió que siguin els dos primers classificats de cada grup, entre els quals el Barça, els que disputin la fase final de la Lliga de Campions, sense completar-se les rondes de vuitens i quarts de final.

«Som en una situació molt complexa, una situació especial i que requereix decisions difícils. En aquest cas, tant l’ EHF, com la Federació EspanyolaASOBAL no tenen una decisió gens fàcil, perquè ningú té la certesa que la decisió serà la correcta, però crec que el millor és guanyar-s’ho a la pista, perquè per això som esportistes», va afirmar Pascual.

Temes:

Handbol