El Covid-19

Itàlia donarà per acabada la Sèrie A si no hi ha acord pel protocol sanitari

Vincenzo Spadafora, el ministre d'Esports italià, diu que buscaria la manera que «el futbol pagui el menor dany possible»

marcosl46526935 milan  italy   13 01 2019   inter milan s marcelo brozovic  200430131141

marcosl46526935 milan italy 13 01 2019 inter milan s marcelo brozovic 200430131141 / MATTEO BAZZI

1
Es llegeix en minuts

Itàlia donarà per acabada la Sèrie A de futbol si no s’arriba a un acord sobre el protocol sanitari d’actuació pel coronavirus. Així de contundent s’ha mostrat Vincenzo Spadafora, el ministre d’Esports italià, que ha assegurat que després buscarà la manera que «el futbol pagui el menor dany possible». El polític ja havia advertit que «si fos president d’un club» estaria pensant en la pròxima temporada, assumint que el ‘calcio’ seguiria la línia marcada pel govern francès, qui ha donat per acabada la Lliga.

«Diguem-ho clarament. Si les parts acorden el protocol, les sessions d’entrenament es reprendran i, en conseqüència, també  hi haurà una reflexió positiva sobre el reinici del campionat. Si és al contrari, el Govern decretarà el tancament de la temporada a causa d’una emergència de salut», ha comentat Spadafora en una entrevista amb la cadena de televisió italiana Rai. «Sabem que estem parlant d’una gran empresa per al país, per la qual cosa n’assumirem la responsabilitat», ha precisat el ministre.

Pendents del comitè tecnicocientífic

«El comitè tecnicocientífic s’està reunint amb els diversos components del món de l’esport, com la FIGC (Federació Italiana de Futbol), per obtenir més informació sobre el protocol d’entrenament», ha afegit Spadafora, després de recordar que el govern italià ha donat el vistiplau a l’activitat als parcs públics. «Aquesta és també una prova que en

Notícies relacionades

dues setmanes ens permetrà veure si és possible obrir gradualment alguna cosa més com gimnasos, centres de ball, diversos centres esportius, clubs de tennis», va sentenciar.