PROCÉS EN MARXA

Suïssa jutjarà al setembre el president del PSG i un exdirectiu de la FIFA

Les acusacions són per falsedat documental i corrupció pels drets de televisió dels Mundials del 2026 i 2030

lmendiola53258506 files  this combination of file images created on october 13200428193853

lmendiola53258506 files this combination of file images created on october 13200428193853 / STF

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Penal Federal de Suïssa va anunciar aquest dimarts que el pròxim 14 de setembre iniciarà el procés contra l’ex secretari general de la FIFA Jérôme Valcke, el president del París Saint-Germain (PSG), Nasser Al-Khelaïfi, i un tercer acusat no identificat.

Tots tres són considerats responsables de gestió deslleial i instigació a la gestió deslleial, a la falsificació de documents i a la corrupció passiva, fets relacionats amb l’atribució dels drets de televisió dels Mundials de 2026 i 2030.

En aquesta acció penal, que es va obrir el març del 2017, Al-Khelaïfi, que també està al capdavant del grup de televisió beIN Media, està acusat concretament d’haver ofert avantatges pecuniaris a Valcke a canvi dels esmentats drets televisius.

Quan això va ocórrer encara hi havia al comandament de la FIFA Sepp Blatter i Valcke actuava com la seva mà dreta i tenia un ampli poder en l’organització.

Una propietat a Sardenya

S’afirma que Valcke va rebre una luxosa propietat a Sardenya a canvi dels favors a Al-Khelaïfi i que aquest demanava que l’exdirectiu de l’organització esportiva s’assegurés que certes firmes televisives rebessin els drets de transmissió dels partits dels mundials, així com d’altres esdeveniments esportius, en determinats països.

Notícies relacionades

Valcke, de nacionalitat francesa, va ser secretari general de la FIFA entre 2007 i 2015, lloc del qual va ser destituït per diverses irregularitats.

El seu cas va arribar al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), que el va suspendre de qualsevol activitat vinculada a l’esport durant deu anys.

Temes:

PSG FIFA