HOMENATGE A ROBINSON

«Michael, mai caminaràs sol»

El món de l'esport es desfà en elogis parlant de la irrepetible figura de l'exjugador de Liverpool i l'Osasuna

20200428 489061 mueremichaelrobinsone 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts

«Ens llevem amb la trista notícia de la mort d’un dels nostres. Vas ser qui ens va alegrar sempre l’esport. T’estem agraïts», ha escrit Rafa Nadal, una de les grans estrelles de l’esport espanyol. «Gràcies per tot, Michael. Descansa en pau», ha tuitejat també Pau Gasol recollint una vella sentència de Michael Robinson quan parlava sobre ell. «‘Quien a buen Pau Gasol se arrima buena sombra le cobija’», solia dir l’exjugador de l’Osasuna i creador de formats nous en el periodisme.

Ha mort Robinson. I amb ell se’n va aquell davanter que va irrompre en el futbol espanyol pel nord (va arribar a Osasuna i es va convertir en un tipus molt estimat), que va acabar transformant-se en l’impulsor de projectes meravellosos a la televisió com a ‘Informe Robinson’ a Movistar + i ‘Accent Robinson’ a la Cadena SER.

Carlos Martínez va ser qui el va tenir al seu costat des de 1991 quan van iniciar les transmissions de futbol llavors a Canal +.  Tots dos van formar una de les parelles més conegudes del periodisme espanyol. L’impacte de la seva mort ha arribat a tots els racons d’un esport que segueix confinat.

Notícies relacionades

«You’ll never walk alone», ha escrit Martínez recordant l’himne del Liverpool, el club on va assolir la glòria conquerint la Copa d’Europa. «Mai caminaràs sol, sempre estaràs amb mi», ha recordat la seva parella de ball a les càmeres de televisió.

Esportistes, institucions (la Lliga i la federació) s’han desfet en elogis parlant de Robinson, l’últim partit del qual va ser, precisament, a Anfield quan l’Atlètic de Simeone va acabar eliminant el Liverpool, l’equip amb el qual va arribar al cim. 

Temes:

Osasuna Futbol