DEBAT OBERT

El president del comitè mèdic de la FIFA creu que el futbol no ha de tornar fins al setembre

Michel d'Hooghe demana paciència i afirma que el món no està llest per tornar al futbol competitiu

lmendiola53260937 chairman of the fifa medical committee michel d hooghe of be200428204839

lmendiola53260937 chairman of the fifa medical committee michel d hooghe of be200428204839 / FABRICE COFFRINI

1
Es llegeix en minuts

El president del comitè mèdic de la FIFAMichel d’Hooghe, ha assegurat que el món «no està llest» per tornar a veure futbol competitiu, almenys, fins a l’1 de setembre, i ha demanat «paciència» per recuperar la normalitat després de la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus.

«El món no està llest per al futbol competitiu, espero que això pugui canviar ràpidament. Es necessita més paciència. Aquesta és la situació més dramàtica que hem viscut des de la segona guerra mundial. No l’hem de subestimar, hem de ser realistes», va explicar D’Hooghe en una videoconferència amb Sky Sports.

Mentre les lligues francesa i neerlandesa s’han donat per finalitzades i la belga prendrà probablement la mateixa decisió dissabte, LaLiga Santander, la Bundesliga i la Premier League planegen reprendre les competicions. «El futbol només pot ser possible si es permet el contacte de nou. El futbol continua sent un esport de contacte i evitar-lo és una de les primeres coses que els experts diuen que has de fer», va remarcar.

Casuístiques diferents

«Encara hi ha normes de distanciament social. Les proves són un punt important, però cal repetir-les. Si un dels jugadors dona positiu, has de posar tot el grup en quarantena. ¿Aquesta és una solució per a una competició normal?», va prosseguir.

Notícies relacionades

Així, va advertir que «no és una qüestió de diners», sinó «de vida o mort». «No pots jugar la Premier League quan els jugadors estan obligats a estar a dos metres l’un de l’altre. No pots demanar-li al Liverpool que jugui a Manchester i que tots els jugadors es mantinguin a una distància de dos metres entre ells. ¿Alguna vegada has intentat jugar al futbol amb una mascareta?», va dir.

D’altra banda, D’Hooghe va ressaltar també que el pic serà «diferent» a cada país. «La solució només arribarà el dia que hi hagi un programa de vacunació adequat», va expressar. «El futbol ha de ser pacient. Ha d’escoltar les autoritats nacionals i respectar les regles bàsiques de salut. El fet que les pilotes es puguin esterilitzar no significa que puguem jugar a futbol novament», va concloure.

Temes:

Coronavirus FIFA