03 juny 2020

Anar al contingut

Els Jocs Olímpics

L'accés a la flama olímpica, tancat al públic

El foc estava exposat a Fukushima, però s'ha clausurat l'exposició a causa de l'estat d'alerta decretat al Japó pel coronavirus

L'accés a la flama olímpica, tancat al públic

TOMOHIRO OHSUMI POOL

La flama dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que havia de quedar exposada a Fukushima fins a finals d’abril, va tancar aquest dimecres al públic coincidint amb l’entrada en vigor de l’estat d’alerta sanitària a diverses zones del Japó. Tot i que Fukushima no és una de les set prefectures afectades per la declaració, el comitè organitzador de Tòquio 2020 va prendre la decisió de posar fi a l’exposició del llum d’oli olímpic com a part de les mesures per prevenir la propagació del nou coronavirus, que ja va portar a l’ajornament dels Jocs fins a l’estiu del 2021.

«El Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio (Tòquio 2020) adoptarà d’ara endavant mesures corporatives de continuïtat per ajudar a prevenir la propagació de la Covid-19 i minimitzar l’impacte en els preparatius per als Jocs», van dir els organitzadors en un comunicat.

Al Japó des del 20 de març
 

La flama olímpica va arribar al Japó el 20 de març i estava exposada des del 2 d’abril al J-Village, unes instal·lacions esportives de la regió que van servir com a base logística per accedir a l’accidentada planta nuclear de Fukushima Daiichi i des d’on havia de començar el relleu japonès de la torxa.

Tòquio 2020 l’havia cedit temporalment a la prefectura per a la seva exposició després de l’ajornament dels Jocs i la cancel·lació del relleu nipó de la torxa, amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit olímpic i que servís «com un far d’esperança» davant la lluita del món contra el coronavirus.