crisi global

La Premier anuncia un dèficit de 1.000 milions si no conclou la lliga

jmexposito51264337 soccer football   premier league   manchester city v manches191207215415

jmexposito51264337 soccer football premier league manchester city v manches191207215415 / PHIL NOBLE

1
Es llegeix en minuts
Efe

FUTBOL 3 La Premier League pot ser que s’hagi d’enfrontar a unes pèrdues de més de 1.000 milions de lliures, així com a la ruïna de molts clubs, en cas que aquesta temporada no es pugui acabar. Així ho va explicar el president de la Premier, Richard Masters, en una carta al Departament d’Esport, Cultura, Digital i Mitjans de Comunicació del Govern britànic.

En aquest comunicat, Masters va assegurar que si les grans pèrdues a què han de fer front no són resoltes, moltes empreses i equips de futbol es «veuran obligats a tancar».

El president de la lliga va defensar que els equips s’estiguin acollint a les mesures del Govern britànic pel qual l’Estat paga el 80% dels sous dels treballadors d’una empresa i aquesta última el 20% restant. «Les mesures anunciades pel Govern estan dirigides per a l’economia sencera, incloent moltes companyies destinades a proveir entreteniment o que depenguin del talent d’elit», va dir Masters.

Resposta del Govern

Aquestes declaracions de Masters no van provar bé a Julian Knight, diputat del Govern i del Ministeri d’Esports, que va demanar que la Premier League deixés de «defensar l’indefensable» i va explicar que és motiu de riure pensar que els clubs estan utilitzant «amb moderació» els ajuts del Govern.

La Premier va demanar en els passats dies retallades de sou del 30% als futbolistes, una proposta que no va agradar a la PFA (Associació de futbolistes), al no estar assegurat on anirien destinats aquests diners i si perjudicaria tal rebaixa els impostos que rep el Govern i, per tant, el sistema sanitari públic.

Notícies relacionades

Alguns clubs com el Tottenham Hotspur i el Newcastle United s’han acollit a les mesures del Govern per pagar als seus empleats no jugadors, mentre que el Liverpool ho va fer en primera instància, però després va rectificar a l’escoltar les queixes dels seus aficionats. Manchester United i Manchester City ja van anunciar que no recorrerien a aquests ajuts.

Les advertències de Masters concorden amb el que ha manifestat  Greg Clarke, president de la federació de futbol anglesa (FA, per les seves sigles en anglès), qui va assenyalar que molts clubs poden desaparèixer si aquesta situació s’estén en el temps.

Temes:

Coronavirus