la reflexió

Lopetegui: «El futbol ara és una cosa secundària, la salut, primer»

L'entrenador del Sevilla assenyala els seriosos dubtes que existeixen sobre com es completarà la temporada i s'iniciarà la següent

marcosl48485111 spanish coach julen lopetegui holds a press conference durin190605133412

marcosl48485111 spanish coach julen lopetegui holds a press conference durin190605133412 / CRISTINA QUICLER

2
Es llegeix en minuts
Efe

El tècnic del Sevilla, Julen Lopetegui, va admetre que «cada vegada» té «més dubtes que es pugui tornar a la competició» per la situació creada per la pandèmia del coronavirus i que se li fa «estrany escoltar terminis en aquest escenari», ja que ara cal «prioritzar la salut i el futbol és una cosa secundària».

«Se’m fa difícil quan veig responsables del futbol parlar de dates. Veient l’escenari actual parlar de futbol és complex i quan es parla de jugar a porta tancada, no té sentit, perquè el futbol és per a la gent, per al públic. Que dona temps a acabar la temporada, s’acaba; que no, no passa res», va dir aquest dilluns Lopetegui a la ràdio del Sevilla.

«¡Preparats per al que pugui venir!»

L’entrenador sevillista va assegurar que el cos tècnic que comanda i els seus jugadors, a més de quedar-se a casa per complir el confinament decretat, estan «preparats per al que pugui venir», i tot i que desconeix «quin escenari es donarà», creu que «anirà per a llarg».

«Els que decideixin, decidiran si convé tocar dues temporades o acabar-ne una i arrencar l’altra de manera neta», va asseverar Lopetegui, que no entén «gaire bé» quan es parla de l’opció de jugar més endavant a porta tancada, ja que «si es fa així és perquè existeix un risc; i si aquest existeix, no s’hauria de jugar».

Va insistir que no sap que passarà, tot i que «tampoc es pot obviar que s’han jugat tres quartes parts de la temporada», una cosa que, en el cas que no es pugui acabar, va considerar que també hauria de «tenir-se en compte», si bé «això és secundari ara».

Dubtes de com fer-ho

El guipuscoà va afirmar que no valdria amb tenir «dues setmanes de pretemporada, com diuen alguns», i això implica «un gran desconeixement del que està passant i de com afectarà psicològicament els jugadors», ja que ara seria «molt més difícil que a l’estiu, quan els jugadors estan frescos».

A més, segons el tècnic sevillista, l’«estratègia de preparació» marcada a l’estiu «ja s’ha perdut», i va afegir que «el factor emocional serà important i també el temps de treball que hi pugui haver, ja que tot el fet abans en preparació física val de poc o res, i és un escenari que no s’ajusta a la igualtat i la justícia d’una temporada seguida».

«Ningú de perfil»

Respecte que es parli de possibles dates, l’exseleccionador va afirmar que entén «els interessos» i les conseqüències que tindria no acabar la Lliga, però va defensar que ara ningú es pot «posar de perfil» i els professionals també han de «ser generosos» i «donar exemple» pels efectes que tindrà per als seus clubs.

Va explicar que mantenen «un vincle diari amb els jugadors, amb plataformes d’activitat perquè els afecti el menys possible» en el camp físic i l’emocional, i procuren que tinguin «eines individuals per suportar emocionalment aquesta situació».

Notícies relacionades

Va assegurar que aquesta «és la plantilla més compromesa» a la qual ha entrenat, perquè tenen «un compromís enorme pel treball» que estaven fent, «i així ho continuen fent ara, sent a prop de les seves famílies i amb gent pròxima que està patint».

«Estan sent molt generosos i professionals, i això ens ajudarà en la possible tornada. Sempre els he dit l’orgull que sentia per ells, sobretot en moments dolents, perquè allà m’han mostrat compromís i ambició», va dir Lopetegui, a qui li «preocupa especialment» la situació d’«algun jugador que està sol, sense família» a Sevilla, si bé «estan sent molt forts».