crítiques japoneses

«Els Jocs han de posposar-se», diu un membre de l'organització

L'exmedallista japonesa Yamaguchi es converteix en la primera dirigent japonesa que demana obertament un ajornament de la cita olímpica de Tòquio pel coronavirus

segea52862284 higashimatsushima  japan   20 03 2020   japan air self defen200320110107

segea52862284 higashimatsushima japan 20 03 2020 japan air self defen200320110107 / KIMIMASA MAYAMA

1
Es llegeix en minuts

«Els Jocs Olímpics de Tòquio haurien de posposar-se», segons l’opinió de Kaori Yamaguchi, antiga medallista japonesa de judo, i que d’aquesta manera s’ha convertit en el primer membre del comitè organitzador dels Jocs Olímpics que demana obertament l’ajornament de la gran cita esportiva del 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus. Aquestes declaracions han sigut recollides pel portal ‘Nikkei Asian Review’. L’exesportista i ara dirigent local argumenta que els atletes estan en aquests moments en situació de risc per poder entrenar-se pensant en el gran esdeveniment de Tòquio d’aquest estiu.

Yamaguchi, medalla de bronze en judo durant els jocs de 1988 a Seül, discrepa dels seus companys del comitè organitzador que continuen apostant obertament per mantenir els Jocs en les dates originals, precisament el dia en què ha arribat al Japó la flama olímpica procedent de Grècia. El COI «està posant en risc els atletes», va afegir Yamaguchi qui va assegurar que defensarà la seva posició en la reunió del comitè prevista per a divendres que ve. «Pel que puc veure a les notícies que surten dels Estats Units i d’Europa, no crec que la situació permeti que els atletes continuïn entrenant de manera habitual», va agregar.

Crítiques al COI

Notícies relacionades

«Al demanar-los que entrenin en aquestes condicions, el COI s’està guanyant les crítiques ja que no posa en primer lloc la salut dels esportistes. A diferència d’altres esdeveniments esportius, els Jocs Olímpics simbolitzen l’ideal que els esports porten la pau mundial i no podem celebrar-los si el món sencer i les seves persones no poden disfrutar amb ells», va afegir Yamaguchi. «El que més m’espanta és que forcem fer els Jocs i després la gent ens qüestioni i ens pregunti per què els hem fet», es qüestiona l’exesportista japonesa.

Segons la seva opinió «si ara hi ha una raó que impedeix que el COI prengui una decisió, hauria almenys d’indicar una data límit perquè un anunci sobtat, com el trasllat de la marató a Sapporo, no és acceptable en aquest moment», va matisar de manera contundent.