situació mundial

¿Quins esports continuen en actiu?

A Amèrica es paralitzen les competicions a poc a poc mentre es mantenen el preolímpic de boxa a Londres i el torneig de candidats d'escacs a Rússia

segea52799226 ame4795  porto alegre  brasil   15 03 2020   los jugadores y200316121218

segea52799226 ame4795 porto alegre brasil 15 03 2020 los jugadores y200316121218 / Everton Pereira

2
Es llegeix en minuts
EFE

«Els meus jugadors no són superhomes». Amb aquesta frase va fer una crida a l’acció l’entrenador del Flamengo Jorge Jesús fa uns dies, reparant en la gravetat de la situació. Considerava que davant de l’avenç del Covid-19 no era suficient el tancament dels estadis, ja que els futbolistes seguien desprotegits davant de la pandèmia.

Els jugadors del Gremio, de fet, van protestar en el seu últim partit posant per a la foto inicial amb mascaretes. La Confederació Brasilera de Futbol va acabar per entrar en raó i va procedir amb la suspensió de la Copa del Brasil, els campionats femenins de Primera i Segona divisió, el Campionat Brasiler sub-17 i la Copa del Brasil sub-20, seguint una tendència que es va iniciar a l’Àsia, va continuar a Europa i ara comença a estendre’s per Amèrica.

Casos explicats 

L’esport està triant parar, tot i que no del tot, per contenir el contagi. Segueix endavant el preolímpic de boxa, a Londres, tot i que aquest dilluns s’ha decidit fer-lo a porta tancada. Per la seva part, el torneig dels candidats d’escacs començarà aquest dimarts a Iekaterinburg (Rússia). La federació internacional d’escacs, de fet, va destacar al seu Twitter que la ciutat rep els competidors amb «cel clar», sense cap menció al coronavirus.

Comencen, no obstant, a ser anecdòtics els esdeveniments esportius que mantenen la seva programació; així passa amb el futbol argentí. «En concordança amb les mesures disposades pel Govern Nacional, l’Associació de Futbol Argentí (AFA), a través del seu president Claudio Tapia i tot el Comitè Executiu, han disposat suspendre totes les categories de futbol infantil i juvenil fins al 31 de març», va informar en un comunicat l’òrgan rector del futbol al país austral.

Més exemples 

La resta de les categories, no obstant, continuaran disputant-se sense públic, amb alguna mesura extraordinària, com que les empreses posseïdores dels drets de televisió emetin de manera gratuïta els partits de la Copa Superlliga. TNT Sports ja va anunciar que analitzarà la manera adequada de possibilitar que més gent accedeixi als seus continguts.

Xile, la suspensió anunciada per l’Associació Nacional de Futbol Professional (ANFP) afectarà igualment durant els següents 14 dies al Futbol Jove femení i masculí. Les competicions capdavanteres continuen amb normalitat.

La Lliga Nacional de Bàsquet de Xile, per la seva part, va anunciar la suspensió de totes les sèries d’eliminatòries pel títol i «la reprogramació sense públic» de la sèrie pel descens.«

La suspensió correspon a una decisió del directori de LNB Xile fent ús de les seves atribucions i facultats, s’adopta a causa de força major i comença a implementar-se des d’aquest diumenge a les 00:00 hores. La resolució té per objectiu protegir la salut i la seguretat dels jugadors, entrenadors, oficials de taula, àrbitres, dirigents, treballadors dels diferents recintes esportius i, per descomptat, aficionats», va assegurar.

Notícies relacionades

Emparant-se així mateix en les recomanacions generals de la Secretaria de Salut del Govern Federal de Mèxic, la presidència executiva de la Lliga MX va confirmar la suspensió de totes les trobades de la Lliga MX, Ascens MX i Lliga MX Femenina, per temps indefinit, tot i que no tot l’esport està seguint les mateixes pautes de protecció davant de la malaltia.

De fet, la Xina, on es va situar el brot de coronavirus, aquest diumenge va començar la recuperació de l’activitat esportiva amb una reunió de llançaments, a porta tancada, celebrada a Pequín.

Temes:

Coronavirus