LA CRISI DEL CORONAVIRUS

Grècia suspèn el recorregut de la torxa olímpica per l'afluència de públic

La presència a Esparta de l'actor Gerard Butler va atreure centenars de curiosos per presenciar el seu relleu

jmexposito52771872 olympics   torch relay of the olympic flame for tokyo 2020  200313165608

jmexposito52771872 olympics torch relay of the olympic flame for tokyo 2020 200313165608 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Comitè Olímpic Grec (HOC) ha decidit aquest divendres suspendre el recorregut de la torxa olímpica, per frenar la propagació del coronavirus. «Després de la inesperada afluència de públic a la cerimònia de l’arribada de la torxa a la ciutat d’Esparta, que es va fer malgrat les advertències, l’HOC ha pres la difícil però necessària decisió de cancel·lar la resta del recorregut pel territori grec», ha anunciat el comitè olímpic en un comunicat.

Un dels encarregats de portar la torxa fins a Esparta va ser l’actor Gerard Butler, conegut pel seu paper del rei Leònides I a la pel·lícula ‘300.’ La seva presència va atreure centenars de curiosos, que volien presenciar el moment en què Butler va dir la frase estrella del film: «¡Això és Esparta!».

Per la seva banda, el Ministeri de Cultura va anunciar el tancament dels museus i les àrees arqueològique l’endemà que es tanquessin també els cines, teatres, gimnasos i clubs nocturns i es cancel·lessin tots els actes culturals per un període de 15 dies.

El futbol, a punt

Grècia ha tancat ja els centres educatius i ha suspès els campionats de bàsquet i voleibol, i aquest divendres s’espera que l’autoritat responsable dels campionats professionals de futbol anunciï també la suspensió de tots els partits, que ja es jugaven a porta tancada.

A més, els tribunals han reduït al mínim el seu funcionament i la majoria d’hospitals públics han posposats les operacions no urgents per centrar-se en la gestió d’aquesta epidèmia.

Notícies relacionades

Davant de les crítiques rebudes després que l’Església ortodoxa grega defensés que el coronavirus no es pot transmetre a través de l’eucaristia –que es rep d’una cullereta de plata que comparteixen tots els que reben aquest sagrament–, l’arquebisbe Jeroni ha assegurat avui la televisió pública grega que els creients tenen tot el dret a no assistir a missa.

A Grècia s’han registrat fins ara 117 casos de Covid-19. Una persona va morir aquest dijous.