La crisi esportiva

La UEFA ajorna fins dimarts qualsevol decisió sobre la Champions

L'organisme ha convocat una videoconferència amb les 55 federacions europees per decidir el futur de totes les competicions

segea52750217 topshot   this handout photograph taken and released by the 200312123813

segea52750217 topshot this handout photograph taken and released by the 200312123813

1
Es llegeix en minuts

La Champions ara per ara no està ajornada oficialment, igual quel’Europa League. La UEFA ha posposat qualsevol decisió sobre això fins al dimarts 17 de març, data en la qual celebrarà una videoconferència amb totes les parts afectades, entre elles les 55 federacions europees, per decidir el futur de totes les competicions locals i continentals, incloses la Lliga de Campions i l’Europa League, per la gravíssima crisi associada al coronavirus.

Per aquesta raó, en principi i si no hi ha canvis en les pròximes hores, es jugarien els partits de l’Europa League que estan programats per a aquest dijous i que no han sigut cancel·lats, com ha sigut el cas dels duels Sevilla-Roma i Getafe-Inter.

La UEFA ha informat que celebrarà dimarts una reunió per videoconferència amb les 55 federacions de futbol a Europa per discutir l’impacte del coronavirus en totes les competicions nacionals i europees, inclòs el torneig Euro 2020. A aquesta reunió també estan convidades les juntes directives de l’Associació Europea de Clubs, les Lligues europees i un representant de FIFPro, el sindicat de jugadors.

Les categories inferiors

Notícies relacionades

Així, davant de la situació generada per l’expansió del coronavirus per Europa i les restriccions de viatges imposades per diferents governs, també s’ha decidit suspendre els pròxims partits de seleccions de categories inferiors de competicions continentals. D’aquesta manera s’ajornaran els tornejos de les rondes elits de les categories sub-17 i sub-19 masculina i femenina, que s’haurien de disputar entre el 14 de març i el 14 d’abril.

«Es tracta d’una mesura de precaució general, adoptada per evitar la possibilitat que els jugadors –molts dels quals són menors– quedin lluny de les seves famílies en cas que els governs amfitrions declarin tancaments o quarantenes», indica la UEFA en un comunicat, en el qual adverteix que anunciarà pròximament la reprogramació dels tornejos «després d’una avaluació exhaustiva de les opcions».