drama a moscou

El mestre dels escacs Stanislav Bogdànovitx mor amb la seva nòvia asfixiats amb gas del riure

zentauroepp52660293 deportes  bogdanovich200306172636

zentauroepp52660293 deportes bogdanovich200306172636

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gran mestre ucraïnès Stanislav Bogdànovitx i la seva nòvia, Alexandra Vernígora, també ucraïnesa i escaquista, van morir asfixiats, presumptament amb òxid nitrós, conegut com el gas del riure, a Moscou, segons va informar aquest divendres el diari digital ‘Moskovskaya Perspektiva’.

El Comitè d’Instrucció de Rússia va indicar que els cossos dels dos escaquistes, que van ser trobats dijous en un apartament situat en un barri a l’est de Moscou, no presentaven signes de violència, però va recalcar que la investigació continua. Segons Mash, un canal de la xarxa social Telegram, Bogdànovitx, de 26 anys, i Vernígora, de 18, tenien els caps tapats amb bosses de polietilè, i al seu costat hi havia globus amb òxid nitrós.

Tensió entre dos països

Notícies relacionades

El gran mestre ucraïnès va ser el 2013 campió d’escacs ràpids del seu país, mentre que Vernígora ocupava el lloc 1.861 en la classificació de la FIDE, la Federació Internacional d’Escacs.

Recentment, Bogdànovitx va jugar per Rússia contra Ucraïna en un torneig per internet, i per això va ser inclòs a la base de dades de «Mirotvorets», una web dels nacionalistes ucraïnesos, com a «participant a les accions propagandístiques de Rússia». El gran mestre va explicar a Facebook la seva decisió de jugar aquest torneig per Rússia com un «gest de respecte» cap al país on era. «No estaria bé, que estant de visita, jugués contra aquells que em brinden tanta hospitalitat», va escriure a la xarxa social.