un altre ajornament

Itàlia anul·la les finals de Copa del Món de Cortina pel coronavirus

Carolina Ruiz passa una porta a Cortina d’Ampezzo.

Carolina Ruiz passa una porta a Cortina d’Ampezzo. / MAX ROSSI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de Cortina d’Ampezzo, al nord d’Itàlia, inicialment previstes del 16 al 22 de març, van ser anul·lades aquest divendres a causa de l’emergència del coronavirus, que ja ha provocat 197 morts i més de 4.000 d’encomanats al país.

La federació italiana d’esquí va comunicar la decisió després del consell d’emergència de la Federació Internacional d’Esquí, en el qual tots els participants, a excepció d’Itàlia, van rebutjar la hipòtesi de celebrar les finals de Copa del Món a porta tancada.

«La proposta de la Federació Italiana d’Esports Hivernals (FISI), que comptava amb el recolzament del Ministeri d’Esports, del Comitè Olímpic Italià (CONI), de la regió del Vèneto i de l’ajuntament de Cortina, de celebrar l’esdeveniment a porta tancada, com autoritzat pel decret del 4 de març, ha rebut tots vots negatius excepte el d’Itàlia», es llegeix en el comunicat oficial.

La data del 3 d’abril

Notícies relacionades

El Govern italià va aprovar el dimecres 4 de març un decret que, pel que fa a les competicions esportives, ordena que tots els esdeveniments que congreguin moltes persones es disputin a porta tancada fins al 3 d’abril, com a mesura de seguretat per evitar la ulterior difusió del coronavirus al país.

«És una gran penalització per al món de l’esport, que tindrà importants conseqüències econòmiques tant per a la Federació com per a la Fundació Cortina 2021, que és l’organitzador dels pròxims Mundials», va afirmar Flavio Roda, president de la FISI.

Temes:

Esquí