Futbol argentí

Mascherano falla un penal i Milito dimiteix com a tècnic de l'Estudiantes

L'entrenador fa el pas al costat després de l'eliminació de la Copa Argentina davant d'un equip de tercera

El 'Jefecito' no va poder repetir amb sort la pena màxima executada el 2017 davant l'Osasuna

zentauroepp52644214 mascherano200305162423

zentauroepp52644214 mascherano200305162423

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Gabriel Milito va dimitir com a entrenador de l’Estudiantes de La Plata després que fos eliminat per penals de la Copa Argentina pel Laferrere, un equip de la modestíssima tercera divisió.  L’Estudiantes es va acomiadar del certamen quan Javier Mascherano va executar la pena màxima i la pilota se’n va anar pels núvols. Ningú esperava caure davant d’un conjunt amateur ni que la pilota marxés tan lluny de la porteria.

Conversa de Gabi Milito i Mascherano al camp de l’Estudiantes / EFE)

Potser per la ment de Mascherano es va creuar un partit amb el Barca, tres anys enrere. Jugava contra l’Osasuna. Denis Suárez va patir una falta dins de l’àrea. Ivan Rakitic es va preparar per xutar des dels 12 passos. Però el Camp Nou va demanar a crits que ho fes Mascherano. La televisió va mostrar com Leo Messi i Luis Suárez, còmodament asseguts al banc, van acompanyar amb les seves rialles l’arribada de «el Jefecito» al punt d’execució. A l’esforçat «Masche» li hauria agradat evitar les circumstàncies. No va voler menysprear els seus companys i es va prestar per a la humorada. El central va xutar amb força i al mig. Va ser gol i tots ho van celebrar. El partit va acabar amb un 7-1.

La vida esportiva de l’exemblema de la selecció argentina va seguir després a la Xina i Juan Sebastián Verón, el seu excompany al combinat nacional i actual president d’Estudiantes, el va convidar a vestir la casaca blanc-i-vermella. Mascherano va acceptar el desafiament de retornar al futbol argentí. I, de sobte, li va tocar un partit davant de Laferrere que en les aparences no presentava cap tipus de problema, al punt que Milito va decidir que sortissin a la pista juntament amb bona part dels suplents.

Quin paperot

Hi va haver empat i van arribar els penals. A les botes de Mascherano va recaure una responsabilitat inversa a la d’aquell partit contra Osasuna. Ja no es tractava d’ampliar una golejada: calia anotar perquè l’Estudiantes no s’exposés a un paperot. Però la pilota se’n va anar lluny de l’objectiu i Laferrere va guanyar un partit que semblava perdut per endavant. Mascherano va demanar perdó. Milito no va tenir una altra alternativa que fer un pas al costat.

Notícies relacionades

La seva sortida de fet no va sorprendre a ningú a l’Estudiantes de La Plata. Havia arribat per segona vegada al club amb un propòsit que semblava per endavant destinat al fracàs: que «el León» practiqués un futbol que s’emparentés més amb el seu pas pel Barca que l’estil històric i més especulador que va portar l’Estudiantes a guanyar la Copa Libertadores d’Amèrica i la Intercontinental.

Milito no va aconseguir bons resultats. Els seguidors el van desaprovar al crit de «Borombombom, és l’equip del Narigón», en honor a Carlos Bilardo, l’entrenador campió del món amb l’Argentina que enfonsa les seves arrels a l’Estudiantes i es va convertir a finals dels anys setanta en el gran capdavanter de la idea que s’ha de guanyar a qualsevol preu.