CRISI A LA BUNDESLIGA

Els jugadors del Bayern i del Hoffenheim es planten contra els seus ultres

Els seguidors de Munic van desplegar pancartes insultant el president del Hoffenheim, símbol de la comercialització del futbol

La mateixa protesta a les grades s'ha produït en altres partits de la Bundesliga d'aquest diumenge

jmexposito52560432 hoffenheim s and bayern munich s players wait for the match 200229201148 / DANIEL ROLAND

2
El Periódico

Coutinho va marcar dos gols, però ningú en parlarà. Aquest dissabte el Hoffenheim i el Bayern van fer una mena de vaga contra un grup d’ultres del club bavarès, que havien desplegat pancartes insultants contra el mecenes del primer dels dos equips, Dietmar Hopp, i es van dedicar a passar-se la pilota els últims deu minuts. El partit, que es va saldar amb un 0-6 a favor del Bayern, ja estava liquidat des de feia bastant quan van aparèixer les pancartes a la corba del Bayern. En una d’aquestes anomenaven Hopp «fill de puta». S’han mostrat pancartes similars aquest mateix dissabte en altres partits de la Bundesliga.

L’àrbitre, Christian Dingert, va interrompre el partit cinc minuts per després reiniciar-lo i mentrestant els dos equips havien acordat entre ells la seva vaga de braços caiguts en solidaritat amb Hopp. Abans, els jugadors del Bayern i el cos tècnic i part de la cúpula directiva s’havien encarat amb els ultres. En els minuts finals del partit, Hopp i el president del consell directiu del Bayern, Karlheinz Rummenigge, van estar junts, de forma significativa, al costat de la banda i al centre del camp. Mentrestant, els dos entrenadors conversaven entre ells i a l’estadi hi havia crits d’ànim a Dietmar Hopp.

¿Qui és Hopp?

Hopp, fundador del consorci informàtic SAP, va crear el Hoffenheim pràcticament des del no-res; el va portar a la primera categoria del futbol alemany i fins i tot a jugar la Lliga de Campions. La figura de Hopp s’ha convertit en un blanc permanent d’atacs d’ultres rivals, que el veuen com una mena de símbol de la comercialització del futbol. Un dels punts més criticats és que ha aconseguit vulnerar la norma que els socis d’un club s’han de repartir el 50% més una de les accions de l’entitat. Hopp ostenta el 96% de les accions del Hoffenheim.

Els més radicals han sigut els del Borussia Dortmund, que en diverses ocasions han aixecat cartells amb la figura de Hopp a la mira d’un fusell. Tot això ha portat a denúncies penals i al fet que els seguidors del Dortmund tingui vetada l’entrada a l’estadi del Hoffenheim. Als cartells d’aquest dissabte, els ultres del Bayern pretenien solidaritzar-se amb els ultres del Dortmund.

El partit va tenir una primera interrupció breu, quan es va desplegar un primer cartell. Allà els jugadors del Bayern van anar a la tribuna i van discutir amb els ultres, mentre que a la llotja Rummenigge es va acostar demostrativament a Hopp per abraçar-lo. En la segona interrupció, decretada per l’àrbitre, els equips se’n van anar als vestidors durant cinc minuts i després van tornar al camp amb la decisió presa de fer el seu gest de protesta, enmig dels aplaudiments de la majoria del públic i de crits de recolzament a Dietmar Hopp.