a Sevilla

Les revisions del VAR es veuran en els videomarcadors de La Cartuja

La iniciativa que s'impulsarà a la final de Copa ja es va posar en marxa durant la Supercopa a l'Aràbia Saudita

Estadio de la Cartuja, sede de las cuatro próximas ediciones de la final de la Copa del Rey de fútbol. Sevilla a 12 de febrero 2020

Estadio de la Cartuja, sede de las cuatro próximas ediciones de la final de la Copa del Rey de fútbol. Sevilla a 12 de febrero 2020 / Eduardo Briones (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) va anunciar que durant la final de la Copa del Rei que es jugarà a La Cartuja de Sevilla el pròxim 18 d’abril els videomarcadors del camp mostraran el que estigui revisant el VAR, igual que es va fer a la Supercopa disputada el mes passat a l’Aràbia Saudita.

«A la final de la Copa del Rei, a l’Estadi de La Cartuja, veureu en el mateix instant al videomarcador el que està revisant el VAR. Tothom veurà les imatges i la decisió final de l’àrbitre», va avançar el president del CTA, Carlos Velasco Carballo, que va destacar que és com es va fer aquest procés a la Supercopa.

Preguntat durant una jornada de formació amb mitjans per la possibilitat que als estadis de la Lliga es mostrin les converses que mantenen els àrbitres durant les revisions del VAR, Velasco Carballo va defensar que no «es confongui la transparència amb l’espectacle, l’interès televisiu o la curiositat».

Procés net i transparent

Notícies relacionades

«El que és transparent és la imatge amb què hem pres la decisió, l’evidència. Quan un va a un judici un necessita saber la decisió i l’evidència, però no té sentit que un vulgui veure el debat que tenen els membres del jurat per arribar a la conclusió. En l’arbitratge i el VAR és igual», va afirmar.

Segons la seva opinió es tracta d’«un procés net, pur, transparent, però rigorós». «Nosaltres no manegem més imatges que la producció televisiva. Si canviem la decisió, la canviem amb aquestes imatges. Per què volem mostrar les 50 imatges que hem pogut revisar, només mostrem la prova, no l’anàlisi. Aquesta és la màxima transparència», va afirmar. 

Temes:

Copa del Rei VAR