futurs comicis

Casillas confirma que es presentarà a la presidència de la federació de futbol

«Més de 23.000 electors ens esperen en unes eleccions justes i transparents», reitera

casillas-candidatura-presidente / periodico

3
Es llegeix en minuts

Iker Casillas ha anunciat aquest dilluns a través del seu compte oficial de Twitter que presentarà la seva candidatura a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) quan es convoquin eleccions. D’aquesta manera, el futbolista oficialitza la seva intenció d’optar al càrrec que actualment ocupa Luis Rubiales, al capdavant de l’ens federatiu.

«Estem treballant amb el màxim respecte i decisió en la nostra candidatura. Més de 23.000 electors ens esperen en unes eleccions justes i transparents. 139 assembleistes decidiran», afegeix Casillas en el seu compte de la xarxa social. «Gràcies a tots i totes per l’afecte que he rebut abans i ara. El vostre recolzament i la vostra força m’animen. ¡Som-hi!», conclou el jugador.

El Porto, informat

El porter madrileny, nascut el 20 de maig de 1981, va apuntar que havia informat de la seva decisió al president del Porto, a qui expressa el seu «més profund agraïment». L’anunci oficial arriba després que dimarts 11 de febrer es revelés que s’havia produït una reunió entre Casillas i la secretària d’Estat per a l’Esport, Irene Lozano, en què li va mostrar la seva intenció d’acudir als comicis.

De moment, es desconeix quan se celebraran les esmentades eleccions, ja que també la setmana passada es va conèixer que el Consell Superior d’Esports (CSD) havia dirigit un escrit a l’Advocacia de l’Estat perquè expressés la seva opinió sobre la conveniència o no de sol·licitar un nou informe al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) relatiu a l’avanç electoral demanat per la RFEF que presideix Luis Rubiales.

Segones al·legacions

Aquesta actuació es va deure, segons va informar el CSD, al fet que les segones al·legacions enviades a aquest organisme per part de Rubiales inclouen «noves i sobrevingudes circumstàncies sobre les quals el TAD no es va poder pronunciar en el seu moment, ja que aquestes no s’havien produït». «La decisió de sol·licitar criteri a l’Advocacia respon a l’interès del Consell i de la seva presidenta d’actuar amb escrupolós respecte al marc normatiu actual», va assenyalar l’organisme.

El TAD, en un informe no vinculant, no va recolzar l’avanç de les eleccions a la presidència de la RFEF sol·licitades pel seu president, perquè els comicis se celebrin en el primer semestre d’aquest any, per entendre que no hi ha motius que justifiquin aquest canvi i perquè, segons els terminis del calendari electoral, és impossible encaixar-lo en el primer quadrimestre.

Els Jocs de Tòquio

Segons l’ordre ministerial que regula les eleccions en totes les federacions, la RFEF, per estar classificada per als Jocs de Tòquio 2020 (la selecció masculina), ha de celebrar el seu procés electoral després de la seva disputa. No obstant, la RFEF va demanar aquest avanç el 16 de desembre del 2019 al CSD davant de «necessitats derivades de la posada en marxa de la candidatura conjunta amb Portugal per al Mundial de Futbol del 2030 i els tràmits que s’han de desenvolupar sobre això en el segon semestre de l’any 2020 que resulten clau i essencials per a l’èxit de la candidatura, així com la participació en els Jocs Olímpics de Tòquio i en l’organització de l’Eurocopa 2020». L’opinió contrària del TAD a aquesta petició va deixar la decisió en mans de la presidenta del CSD, Irene Lozano, que va assumir el càrrec el 31 de gener.

Les últimes eleccions

Notícies relacionades

Luis Rubiales, que va assolir la presidència de la RFEF el 18 de maig del 2018 després de derrotar Juan Luis Larrea per 80 vots a 55, optarà a la reelecció en què tindrà com a rival Iker Casillas, que després de tota la seva carrera al Reial Madrid va fitxar pel Porto l’11 de juliol del 2015, tot i que un infart patit l’1 de maig del 2019 li ha impedit de moment tornar al futbol en actiu.

És el jugador amb més internacionalitats de la selecció espanyola, amb 167 partits, i en el seu palmarès sobresurten la consecució el Mundial de Sud-àfrica 2010, les Eurocopes del 2008 i del 2012, el Mundial sub-20 de Nigèria ’99 i, a nivell de clubs, quatre Lligues espanyoles, una de portuguesa, dues Copes del Rei, quatre Supercopes espanyoles i una lusitana, tres Lligues de Campions amb el Reial Madrid, dues Supercopes continentals i tres Mundials de Clubs.