Víctor Tomàs anota 6 gols davant del Zagreb en el seu 35è aniversari (32-23)

jmexposito52310561 fcb bar a handbol    prvo zagreb   bar a  champions de balon200215212535

jmexposito52310561 fcb bar a handbol prvo zagreb bar a champions de balon200215212535

1
José María Expósito

No era un dia qualsevol al Palau. La Champions tornava al temple blaugrana gairebé tres mesos després de l’últim partit amb un desequilibrat duel entre el líder i el cuer, un Zagreb que va donar poca guerra (32-23), però amb un doble al·licient emocional. D’una banda, el 35è aniversari del capità, Víctor Tomàs (6 gols), però sobretot per la tornada a les pistes de l’extrem noruec Casper Mortensen, 13 mesos després de patir una ruptura del menisc intern del genoll esquerre al Mundial del 2019. El duel aquest diumenge entre els dos perseguidors del Barça (Pick Szeged i PSG) consolidarà el lideratge culer.

Un parcial de 5-0 de sortida, amb dos gols molt aclamats del capità, va deixar clar que l’equip del mític Veselin Vujovic (sancionat a la grada) tenia poques opcions de treure alguna cosa del Palau. El quart gol del Barça a porta buida (9-2, m. 11) feia pensar en un marcador encara més voluminós que el de la primera volta (19-42). El Zagreb va renunciar per fi a atacar sense porter i va frenar la sagnia, ajudat per les contínues rotacions del seu rival (23-17, m. 42). Una escomesa final va tornar a disparar l’equip de Xavi Pascual.

L’entrada de Mortensen va ser el moment àlgid de la nit. El noruec només va necessitar quatre minuts per marcar el seu primer gol en més d’un any. També el Zagreb es va donar el seu particular homenatge al fer debutar els primers jugadors xinesos en la història de la competició: Yao Chueyan i Wang Quan.