preocupació al Japó

Tòquio insisteix que els Jocs Olímpics no estan en risc pel coronavirus

«No es planteja posposar o cancel·lar els Jocs», afirma Yoshimo Mori, president del comitè organitzador

Tokyo (Japan), 01/01/2020.- General view of the new National Stadium during the Emperor’s Cup final match in Tokyo, Japan, 01 January, 2020. The stadium is the main stadium for Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games. Kobe won the Emperor’s Cup. Tokyo Olympic Games will open on 24 July 2020 through 09 August 2020. (Abierto, Japón, Tokio) EFE/EPA/KIMIMASA MAYAMA

Tokyo (Japan), 01/01/2020.- General view of the new National Stadium during the Emperor’s Cup final match in Tokyo, Japan, 01 January, 2020. The stadium is the main stadium for Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games. Kobe won the Emperor’s Cup. Tokyo Olympic Games will open on 24 July 2020 through 09 August 2020. (Abierto, Japón, Tokio) EFE/EPA/KIMIMASA MAYAMA / KIMIMASA MAYAMA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio, Yoshimo Mori, va subratllar una vegada més aquest dijous que no planejava «posposar o cancel·lar els Jocs» a causa de l’epidèmia del coronavirus i va sortir d’aquesta manera al pas del que el dirigent va qualificar com a «rumors irresponsables».

Només falten 162 dies per a la cerimònia d’obertura dels Jocs i les preguntes pel risc de cancel·lació de la cita olímpica són constants davant del temor que la malaltia s’estengui per tot l’Àsia. «Ens agradaria coordinar-nos amb el govern japonès i actuar amb calma», va dir Mori durant una reunió amb alts funcionaris del Comitè Olímpic Internacional (COI). L’epidèmia ja ha forçat l’ajornament d’una sèrie d’esdeveniments esportius a la Xina, incloent-hi les competicions de classificació olímpica.

«Mesures rigoroses»

Notícies relacionades

Durant la mateixa reunió amb els membres del COI, la governadora de Tòquio, Yuriko Koike, va prometre implementar «mesures rigoroses» per protegir la població contra la malaltia en els mesos previs als Jocs Olímpics. Al Japó no hi ha hagut morts, però té 28 persones infectades al seu territori, incloent-hi quatre en estat greu a l’hospital. 218 persones més, entre les quals un oficial de quarantena, es van infectar en un creuer que navegava a la costa del Japó.

L’alcalde de la vila olímpica, Saburo Kawabuchi, va dir en la mateixa reunió que espera que un augment de la humitat en l’aire fulminés la malaltia. «Tenim la temporada de pluges a tocar i això podria vèncer el virus», va dir.