la cope assegura que és el seu pla

Rajoy no aclareix si competirà per presidir la Federació de Futbol

L'expresident afirma amb conyeta que explicarà el tema en el seu pròxim llibre

El seu entorn creu que és «una història que ha muntat Tebas»

zentauroepp42906522 rajoy180930120809

zentauroepp42906522 rajoy180930120809 / JOS LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del Govern, Mariano Rajoy, no ha aclarit aquest dijous si es presentarà a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol (REFF) i ha afegit amb ironia que aquest assumpte l’explicarà en el seu proper llibre. La cadena COPE va informar aquest dimecres que Rajoy estaria disposat a presentar-se a les eleccions a la REFF si l’exporter del Reial Madrid Iker Casillas no dona aquest pas. En aquest moment, la insitució la presideix Luis Rubiales.

En el programa ‘El partidazo de COPE’, que ahir a la nit va abordar el tema de les pròximes eleccions a la RFEF, el periodista Juan Antonio Alcalá va explicar que Casillas, actualment al Porto, està estudiant si té prou temps per presentar-se a disputar-li la presidència a Luis Rubiales. Tot i que el desig del porter és ser candidat a la presidència de la Federació, no li quadren les dates: en cas que les eleccions fossin abans del mes de maig, l’exfutbolista del Reial Madrid optaria per no presentar candidatura ja que considera que no tindria opció d’aconseguir obtenir els recolzaments necessaris per formalitzar-la.

Fonts pròximes a l’expresident del Govern consultades per Europa Press no han volgut tampoc confirmar si Rajoy podria competir en la carrera per la presidència de la REFF i creuen que es tracta d’«una història que ha muntat Tebas». Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, ja ha reconegut públicament que ell prefereix que en les futures eleccions a la Federació Espanyola de Futbol es presenti «qualsevol menys Rubiales», l’actual president, perquè s’acabi amb l’«atac als actius dels clubs» que porten patint «des de fa anys».

«He vingut a parlar del meu llibre»

Notícies relacionades

Rajoy, que segueix la seva gira per Espanya presentant el seu llibre ‘Una España mejor’ (Plaza&Janés), ha recalat aquest dijous a Saragossa, al Fòrum de directius ADEA, però no ha volgut referir-se a la possibilitat de presentar-se a les eleccions de la Federació Espanyola de Futbol. Davant dels assistents, l’excap de l’Executiu s’ha limitat a afirmar amb ironia que això ho explicarà en un pròxim llibre. De fet, ha recordat les paraules que al seu dia l’escriptor Francisco Umbral va dir en el programa de Mercedes Milá assegurant que ell havia anat al programa per parlar del seu llibre.

«Jo he vingut per parlar del meu llibre, que acaba el dia que vaig deixar de ser president. Dit això, aquest tema el tractaré i amb detall en el meu pròxim llibre», ha declarat Rajoy quan l’ha interrogat el moderador de l’acte, que havia rebut més d’una dotzena de preguntes escrites sobre aquest assumpte.