violència en el futbol

Mor un aficionat italià atropellat per seguidors ultres

El succés va passar abans d'un partit de la Serie D quan seguidors d'un altre equip van arrossegar amb el cotxe la víctima

carabinieri

carabinieri / SALVATORE LA PORTA (AP)

1
Es llegeix en minuts

Un aficionat del Rionero in Vulture (Serie D) italià va morir diumenge al ser atropellat per un cotxe conduït per tres seguidors rivals. El seguidor italià va ser atropellat «voluntàriament», segons va informar aquest dilluns el prefecte de Potenza després de convocar un Comitè de Seguretat i Ordre Públic. «Es va tractar d’un atac premeditat, un episodi gravíssim i inconcebible», va assegurar el prefecte de la ciutat de la regió Basilicata, Annunziato Vardé, en declaracions publicades pels mitjans italians.

El succés es va produir diumenge al matí, quan un Fiat Punto conduït per tres seguidors del Melfi va atropellar un grup d’aficionats de l’equip rival, el Rionero, i va matar Fabio Tucciariello, de 39 anys, i va ferir una altra persona.

Afició reunida

L’afició del Rionero s’havia reunit als voltants de l’estació de Vaglio de Basilicata abans d’acompanyar l’equip en la visita al Brienza, i va ser atacada per uns seguidors del Melfi, club que s’enfrontava aquell mateix dia amb el Real Tolve en la cinquena categoria del futbol italià.

Notícies relacionades

Al lloc de l’atropellament, la Policia local va trobar objectes contundents i, després de bloquejar i identificar els tres responsables, va aclarir que es va tractar d’un gest voluntari en l’àmbit d’unes baralles entre seguidors radicals. El prefecte de Potenza va destacar que els fets adquireixen encara més gravetat si es té en compte que l’aficionat no va morir a la zona d’un estadi ni a causa d’uns aldarulls previs a un partit entre dos equips rivals. «Cal prendre mesures contra els aficionats violents, per aïllar-los. Evidentment, els serveis d’ordre públic no són suficients. El fet no va passar prop d’un estadi ni entre aficions de dos equips que s’enfrontarien en un partit», va dir.

És el segon cas en poc més d’un any en què un aficionat mor a causa d’unes baralles entre aficions en el futbol italià. El 26 de desembre del 2018, en els prolegòmens del partit de la Serie A (Primera Divisió) entre l’Inter de Milà i el Nàpols, un aficionat del Varese, Daniele Belardinelli, va morir al ser atropellat per un vehicle conduït per Fabio Manduca, ultra del club napolità. També en aquest cas la Policia va informar que es tractava d’un atropellament voluntari i Manduca va ser arrestat el 18 d’octubre amb l’acusació d’homicidi voluntari.