SETZENS DE FINAL DE L'EUROPA LEAGUE

L'Espanyol se la jugarà amb el Wolverhampton a l'Europa League

L'equip periquito disputarà l'anada el 20 de febrer a Anglaterra i la tornada, una setmana després a Cornellà

rpaniagua50495324 graf4201  cornell  el prat  barcelona   20 10 2019   el entr191109180352

rpaniagua50495324 graf4201 cornell el prat barcelona 20 10 2019 el entr191109180352 / Andreu Dalmau

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Hores després d’encadenardavant del Betis el novè partit a casaBetis sense guanyar en la Lliga,l’Espanyol ha conegut el seu pròxim rival a l’Europa League, l’única alegria de la temporada. L’equip periquito s’enfrontarà amb el Wolverhampton en els setzens de final, amb l’anada el 20 de febrer a Anglaterra i la tornada el 27 del mateix mes a Cornellà. El Getafe tindrà un adversari encara més dur, l’Ajax d’Amsterdam, mentre que el Sevilla s’enfrontarà al Cluj romanès, un dels rivals més còmodes.

No ha tingut gaire fortuna el conjunt blanc-i-blau, que se les haurà amb el bloc que dirigeix Nuno Espirito Santo, expreparador del València. Els Wolves ocupen actualment la vuitena plaça de la Premier, per davant de l’Arsenal, i compten amb jugadors destacats, com ara el mexicà Raúl Jiménez i l’exblaugrana Adama Traoré en una plantilla amb clara influència del superagent Jorge Mendes. 

En dos mesos

Amb l’equip a l’última posició de la Lliga, a cinc punts de la salvació, parlar de qualsevol altra competició sona com una cosa agosarada. L’estrena en la Copa del Rei serà aquest dijous a Lleida, mentre que el torneig europeu no es reprendrà fins d’aquí a dos mesos. Aleshores, l’Espanyol espera estar en una situació menys angoixant que l’actual, marcada per la crisi en una Lliga en què no aconsegueix aixecar el vol.

L’Espanyol, finalista de la UEFA el 1988 i el 2007, ha protagonitzat un bon començament a l’Europa League, només entelat per la derrota contra el CSKA de Moscou a casa quan la primera plaça del grup ja estava assegurada. Aquest lideratge li permetia el privilegi de jugar la tornada a casa en la següent ronda davant d’un segon de grup de l’Europa League o un dels quatre pitjors tercers de la fase de grups de la Champions.

La fortuna no ha acompanyat l’Espanyol, que tenia 14 possibles rivals. El Wolverhampton era un dels més temibles, junt amb la Roma, el Leverkusen i l’Sporting de Portugal. El bloc anglès va quedar segon del grup K, a un punt del Braga i davant de l’Slovan de Bratislava i el Besiktas.

Consorci xinès

Fundat el 1977, els Wolves juguen al Molineux Stadium i són propietat d’un consorci xinès des del 2016. En el seu palmarès compta amb tres Lligues en la dècada dels 50, quatre Copes i una final de la UEFA el 1972 que va perdre davant del Tottenham, l’equip que precisament el va derrotar el cap de setmana passat (1-2) en la Premier.

Nuno Espírito Santo afronta la seva tercera temporada al capdavant del rival blanc-i-blau,que va ascendir a la Premier la temporada 2017-18 i el curs passat va acabar setè. En el seu últim duel davant del bloc de Mourinho, Nuno va utilitzar un 3-4-3 amb jugadors destacats com el porter Rui Patricio, els centrecampistes lusitans João Moutinho i Ruben Neves i un atac amb Traoré, Raúl Jiménez i Diogo Jota. El gallec Jonny Otto ocupa el carril esquerre i també compta amb Vallejo, cedit pel Madrid.

Capdevila, optimista

Notícies relacionades

Joan Capdevila va destacar el nivell del Wolverhampton. «És una competició en la qual tenim molta il·lusiódipositada. És un rival que ens exigirà molt, és un gran adversari amb jugadors molt importants. Queden dos mesos i veurem com arriben els dos equips, però la il·lusió és tremenda», va assegurar el portaveu periquito.

El dirigent es va mostrar optimista amb la situació de l’equip. «És veritat que només vam sumar un punt, però s’han sumat moltes coses més. L’equip ha fet un pas, es va veure l’Espanyol que tots volem, amb una comunió brutal amb l’afició. Va ser grandiós. Si abans érem optimistes, ara ho podem ser més. Aquest és el camí. Quan mires als ulls als jugadors et transmeten que sí que es pot», va concloure.