DUEL A LIMA

El Flamengo parteix com a favorit davant el River a la Libertadores

Els brasilers arriben endollats a la final, però l'equip de Gallardo, privat d'algunes de les seves figures, busca donar la sorpresa

zentauroepp51034570 ame8448  lima  per    22 11 2019   el entrenador del flameng191122173615

zentauroepp51034570 ame8448 lima per 22 11 2019 el entrenador del flameng191122173615 / Antonio Lacerda

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

River Plate i Flamengo dirimeixen aquest dissabte a Lima si un equip argentí o brasiler es queda amb la Copa Libertadores d’Amèrica. River arriba a la final per tercera vegada des queel dirigeix Marcelo Gallardo. Els ‘Milionaris’ xifren l’esperança d’un nou títol en l’astúcia de l’entrenador, a qui consideren un gran lector dels partits. Gallardo sap bé que aquesta vegada el seu equip no és favorit malgrat haver arribat a la instància crucial del torneig després d’eliminar el Boca Juniors. El Flamengo, en canvi, ha arribat a Lima en plena forma. I no només per ser líder indiscutible i invicte del Brasileirao. De la mà de Jorge Jesús, ha canviat el mapa del futbol del seu país.

La premsa carioca assegura que el míster portuguès ha sigut un revulsiu formidable i ara té l’oportunitat de demostrar-ho en una competició internacional que li dona un altre llustre. «O mais estimat», com s’autodefineix ‘Fla’ a l’hora de mesurar la seva popularitat a tot Brasil amb el Corinthians de Sao Paulo, espera quedar-se amb un trofeu que no aixeca des del 1981. La ‘torcida’ sent que aquesta vegada els planetes estan en harmonia amb Jesús a la banqueta i jugadors com Filipe Luis, Rafinha, Gabigol, Bruno Henrique i l’espanyol Pablo Marí. El Flamengo, assegura l’afició vermell-i-negra, serà campió dissabte i mostrarà al món la vistositat del seu futbol. De fet, han començat a celebrar-lo abans de jugar. «Es veuen a les portes de la terra promesa», va assenyalar el diari ‘O Globo’ a Rio de Janeiro per fer referència a l’estat d’alegria que envolta una part de la «ciutat meravellosa» abans que comencés a rodar la pilota. I aquest pot ser el punt feble d’un equip que s’enfrontarà amb un altre d’experimentat en aquest tipus de duels a tot o res.

Notícies relacionades

Mentre que Jesús té un onze que juga amb la continuïtat, desimboltura i la precisió dels qui semblen conèixer-se de tota una vida, Gallardo sap per endavant que part del seu engranatge grinyola. El ‘Muñeco’ espera almenys comptar amb Enzo Pérez, una peça vital al mig del camp. L’ex del València va patir una lesió que gairebé el deixa fora de la final. Si bé s’ha recuperat, l’entrenador decidirà a última hora si és està a l’altura de les circumstàncies. Gallardo no ha dit ni una paraula sobre les possibilitats reals d’incloure el colombià Fernando Quintero i Lucas Pratto. Cap es troba en la plenitud física però han sigut essencials per a un River que des de fa mesos juga amb pedaços permanents.

Gallardo i Jesús saben, a més, que una consagració pot portar-los al futbol europeu. Saben també que el vencedor serà el conjunt que sigui més precís i efectiu amb la pilota. L’argentí confia en la inspiració de l’emergent Exequiel Palacios. El portuguès espera que Gabigol irrompi amb tota la seva potència. Cap dels entrenadors descarta que la Copa es decideixi als penals, i per això els porters Franco Armani i Diego Alves s’han preparat intensament per fer front a aquesta eventualitat. El més important a hores d’ara és guanyar o guanyar, com sigui.