ARGENTINA - URUGUAI (2- 2)

Messi i Suárez firmen taules a Tel-Aviv

L'uruguaià va assistir Cavani en el 0-1 i va marcar un gran gol de falta imitant el seu amic argentí

El '10' del Barça va regalar la passada de l'1-1 al Kun i en el temps afegit va rubricar l'empat de penal

marcosl50973245 soccer football   international friendly   argentina v urugu191118211456

marcosl50973245 soccer football international friendly argentina v urugu191118211456 / RONEN ZVULUN

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Assistència i gol. Assistència a Cavani i gol de Luis Suárez talment com si fos Leo Messi, a qui li va recordar que ell també sap tirar molt bé les faltes. Tan bé ho va fer el davanter que l’Uruguai es va emparar amb el seu talent, mentre l’Argentina va recórrer, com ja resulta tradicional, a Messi en l’amistós de Tel-Aviv, que va acabar en taules (2-2). Tot va ser idèntic: assistència i gol de falta de Luis; assistència i gol de penal de Leo.

Hi ha connexions que no es rovellen mai. Resisteixen al pas del temps. Són fins i tot per damunt de les distàncies. És igual que portin dies, setmanes o mesos sense coincidir en el camp. Però l’Uruguai, un petit país, amo d’un futbol amb una identitat que perdura de segle a segle, té el plaer de disfrutar de la il·limitada societat ofensiva que integren Suárez Cavani. O Cavani Suárez perquè l’ordre dels factors no altera mai el producte acabat: el gol. O la de Messi i el Kun en l’1-1.

Així va acabar, per exemple, el 0-1 de la sàvia selecció dirigida per un mestre des de la banqueta. Tabárez és alguna cosa més que un simple entrenador de futbol. Representa molt per als jugadors i, sobretot, per al país. L’Uruguai el venera. I amb raó. Es va avançar la celeste a l’Argentina de Scaloni en una jugada que va ser, en realitat, un tractat de bon futbol.

Brian Lozano, l’extrem esquerrà del Santos Llacuna mexicà, va iniciar l’acció amb paciència i intel·ligència. Però va necessitar, no obstant, l’astúcia i clarividència de Lucas Torreira, el centrecampista de l’Arsenal. La pilota va arribar ràpida i neta als peus de Suárez. Va tenir el nou del Barça, tot i que va jugar a Tel-Aviv més enganxat a la banda dreta, la generositat que no se li suposa a qualsevol golejador i va descobrir la solitud de Cavani.

Quan l’Argentina se’n va voler adonar ja anava perdent. El partit fins aquell moment no tenia res d’especial. En els primers 10 minuts no havia passat res. Després, tampoc. Però aquest llampegant gol uruguaià va despertar el futbol burocràtic que es veia en un amistós que mai és amistós perquè estan cara a cara dos dels colossos del futbol sud-americà.

La reacció de Leo    

Messi, que havia tingut una bona tornada davant el Brasil a l’Aràbia Saudita, no se’l va veure tant a Israel, malgrat estar escortat per dos luxosos ajudants: Kun Agüero, l’estrella del City, i Paulo Dybala, la joia de la Juve. Però no van ser els socis adequats per a Leo, que va entrar poc en joc. Tot i que va deixar, això sí, una curiosa imatge quan es va embolicar en una enganxada verbal amb Cavani just abans d’un llançament de falta.

L’Uruguai va entendre el missatge. Va saber desactivarMessi.  O això creien. Falsa impressió. Passada l’hora de partit, i amb Cavani ja substituït, el ‘10’ del Barça va prendre, una vegada més, el comandament de l’albiceleste. Va assistir, amb un encertat centre des de la banda esquerra en una acció a pilota aturada, al seu amic Kun per rubricar aquest 1-1 amb un precís cop de cap.

Les faltes de Luis

Va adquirir un to molt millor la segona meitat. Més divertida. Amb més futbol. I amb més emoció. Llavors, Luis es va disfressar de Leo. En una falta al caire de l’àrea, al costat esquerre de la porteria argentina, va aparèixer el davanter uruguaià deixant un gran llançament de falta per demostrar al seu veí i amic argentí que ell també fer gols així.

Notícies relacionades

Amb l’1-2 en contra fins i tot va despertar Dybala, que havia tingut un paper secundari, però ja era massa tard perquè Scaloni va apel·lar en el quart d’hora final a Lautaro Martínez, el jove talent de l’Inter de Milà. Tot i que el partit va semblar quedar liquidat per Suárez, que va manllevar la roba en les faltes de Messi. A ell el van fer caure al caire de l’àrea. I ell va ser qui va pensar que havia donat el triomf a l’Uruguai fins que la mà de Martín Càceres, l’exdefensa del Barça, es va creuar en la trajectòria de la pilota.

El penal va ser clar. I el gol de Messi, també. Va ser una delicada passada a la xarxa aprofitant el gest matusser de Campaña, el porter de l’Uruguai, que es va posar nerviós. Leo no va errar. I el partit va acabar com va començar. Amb empat.

La fitxa de l’Argentina – Uruguai (2-2)

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Argentina: </strong>Andrada; Saravia, Otamendi, Pezzella, Tagliafico; De Paul, Paredes, Acuña; Dybala, Messi; Kun Agüero</span>