fase classificatòria

Itàlia venç Grècia (2-0) i ja està a l'Eurocopa

zentauroepp50371056 soccer football   euro 2020 qualifier   group j   italy v gr191012231519

zentauroepp50371056 soccer football euro 2020 qualifier group j italy v gr191012231519 / ALBERTO LINGRIA

2
Es llegeix en minuts
Efe

La selecció d’Itàlia va guanyar 2-0 aquest dissabte la de Grècia a l’Estadi Olímpic romài, amb la seva setena victòria en set jornades del grup J, va segellar el bitllet a l’Eurocopa 2020 amb tres jornades d’antelació.

Els gols de Jorge Frello Jorginho, de penal, i de Federico Bernardeschi van llançar la selecció de Roberto Mancini, que lidera el grup amb 21 punts, 9 més que Finlàndia i 11 més que Armènia, que no va passar de l’1-1 en el camp de la modesta Liechtenstein i que ja no té opció d’atrapar els «azzurri».

Itàlia va obtenir la classificació per al torneig continental més ràpida de la seva història i va allunyar l’ombra de la humiliant absència en l’últim Mundial de Rússia, quan l’equip entrenat per Giampiero Ventura, actual tècnic del Salernitana a la Segona Divisió, no va poder superar Suècia a la repesca.

Va ser propietària absoluta de la pilota en la primera meitat, però va topar amb l’organització tàctica de Grècia, amb un 4-3-1-2 alineat pel tècnic holandès John van ’t Schip que va tancar espais amb ordre i va enviar els «azzurri» al descans sense cap xut a porteria.

Amb un rival descartat

I això que Grècia, ja virtualment fora de la baralla pel pas a l’Eurocopa, no va comptar amb Kostas Manolas ni Sokratis Papastathopoulos en defensa, fora de l’alineació per donar una oportunitat de créixer als joves de cara al futur.

Els grecs van defensar amb serietat i van tenir la millor oportunitat de la primera meitat per avançar-se (m.12), amb un xut d’Efthymios Koulouris, davanter que porta quatre gols en nou jornades de la Ligue 1 francesa amb el Tolosa, aturat pel porter Gianluigi Donnarumma.

Va augmentar el ritme la selecció de Mancini en la represa i, després d’un avís de Ciro Immobile i un ensurt –Koulouris va malgastar una gran oportunitat al contraatac–, Itàlia va aconseguir la pena màxima amb què va trencar la igualtat (m.62).

Jorginho, centrecampista del Chelsea, que va confirmar que és infal·lible des del punt de penal, va superar el porter Alexandros Paschalakis i va celebrar el seu tercer gol amb Itàlia en la gestió de Mancini, cosa que el converteix en el màxim artiller de l’equip.

Càstig i eufòria

L’avantatge italià va obligar Grècia a avançar la seva posició i el càstig no va tardar a arribar. Al minut 78, Bernardeschi, que havia entrat en la primera meitat pel lesionat Federico Chiesa, va firmar un xut amb l’esquerra des de 20 metres que va entrar després d’un toc de Dimitris Giannoulis.

El jugador del Juventus va ser brillant per la banda dreta i va estar a punt de completar la golejada italiana amb una gran passada a Lorenzo Insigne, la volea del qual amb la cama dreta va ser enviada a córner per una notable intervenció de Paschalakis.

Notícies relacionades

El xiulet final de l’àrbitre rus Sergej Karasev va ser l’inici de les celebracions a l’Olímpic per a una Itàlia que ja està segura de la primera plaça en el grup J i que disputarà el pròxim 12 de juny el partit inaugural de l’Eurocopa en aquest mateix camp.

En la pròxima jornada de la fase de classificació, Itàlia s’enfrontarà a Liechtenstein, mentre que Grècia es veurà les cares amb Bòsnia.

Fitxa tècnica

<strong>2. Itàlia:</strong> Donnarumma; D’Ambrosio, Bonucci, Acerbi, Spinazzola; Barella (Zaniolo, m.87), Jorginho, Verratti; Chiesa (Bernardeschi, m.40), Insigne, Immobile (Belotti, m.80).