ELS MUNDIALS DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Biles iguala les 23 medalles mundialistes de Scherbo

La nord-americana guanya l'or a la final de salt i acaba cinquena a la final d'asimètriques que corona la belga Derwael

lmendiola50365829 us simone biles performs the vault during the apparatus fina191012193021

lmendiola50365829 us simone biles performs the vault during the apparatus fina191012193021 / THOMAS KIENZLE

1
Es llegeix en minuts

La nord-americana Simone Biles va igualar el bielorús Vitali Scherbo al capdavant de la classificació de medallistes en la història dels Mundials de gimnàstica, després d’aconseguir aquest dissabte la seva 23a medalla (17 ors, 3 plates i 3 bronzes) al guanyar la final de salt a la ciutat alemanya de Stuttgart.

Biles, que ja va fer història dijous passat al conquistar el seu cinquè títol mundial en el concurs complet, va confirmar la seva condició de «llegenda viva» d’aquest esport amb 22 anys.

La nord-americana, que va ser cinquena a la final de paral·leles asimètriques, tindrà la possibilitat de superar el registre de Scherbo (12 ors, 7 plates i 4 bronzes en el seu palmarès) a les finals de barra i terra que disputarà aquest diumenge. Entre les vuit finalistes de terra hi haurà l’espanyola Roxana Popa. 

La nota més alta

Biles va tornar a enlluernar amb una extraordinària actuació a la final de salt, especialment en el seu segon intent, en el qual va aconseguir una nota d’execució de 9,666, la més alta de qualsevol gimnasta tant en categoria masculina com a femenina en aquests Mundials, sobre un màxim possible de 10,000.

Una actuació que va portar Biles fins a uns inabastables 15,399 punts que li van servir per aconseguir el seu tercer or a Stuttgart, després dels triomfs aconseguits en la competició individual i en la d’equips.

Van completar el podi la també nord-americana Jade Carey, que, malgrat accedir a la final amb la millor nota de totes les participants, es va haver de conformar amb la plata amb una nota de 14,883 després de fallar a la recepció del seu segon salt, i la britànica Elissa Downie, bronze amb una puntuació de 14,816.

La seva pitjor actuació

Biles no va poder repetir triomf a la final de paral·leles asimètriques, possiblement l’aparell més fluix de la nord-americana, i va haver de conformar-se amb la cinquena plaça.

Va accedir a la final amb la setena millor nota i no va poder superar els 14,733 punts que va aconseguir en la ronda classificatòria. Va firmar aquest dissabte una nota de 14,700.

Notícies relacionades

Com ja va ocórrer l’any passat a Doha, la belga Nina Derwael va pujar a l’esglaó més alt del podi amb 15,233 punts.

Van escortar la gimnasta belga la britànica Rebecca Downie, que es va penjar la plata amb una nota de 15,000, i la nord-americana Sunisa Lee, bronze amb una qualificació de 14,800 punts.

Temes:

Simone Biles