RACING - GIRONA (0-3)

El Girona suma els primers punts lluny de Montilivi

Stuani, amb el setè gol del curs, encarrila un triomf a Santander que deixa els blanc-i-vermells a dos punts de l'ascens directe

jmexposito50280889 graf6434  madrid  01 03 2019   el delantero uruguayo del gir191006222127

jmexposito50280889 graf6434 madrid 01 03 2019 el delantero uruguayo del gir191006222127 / Rodrigo Jimenez

1
Jordi Danés

Per fi el Girona va trencar la seva inoperància a camp contrari i va sumar els primers punts lluny de Montilivi, que ja l’acosten a la zona noble, a només dos punts dels llocs d’ascens directe. Un gol matiner de Stuani (m. 4) va aplanar el camí, un altre de Gumbau (m. 70) el va deixar molt ben encarrilat quan el Racing semblava haver posat els primers obstacles i un tercer de Granell (m. 86) va servir per rematar la feina i agafar una gran dosi de confiança.

La primera mitja hora va ser un monòleg del Girona, molt intens en la pressió i en la recuperació i precís en la creació. De seguida va poder marcar i jugar per primera vegada amb el marcador a favor a camp contrari. En el 0-1, la societat Borja García-Cristhian Stuani va ser imparable: assistència del madrileny i cop de cap marca de la casa de l’uruguaià, que va marcar el seu setè gol a la lliga.

Bon nivell defensiu

El Girona va continuar amb el gas a fons durant mitja hora, però no va poder fer un segon gol que li hagués donat una tranquil·litat molt més gran. El Racing va equilibrar una mica el partit a l’últim quart d’hora, de bon nivell defensiu dels visitants.

Els locals van començar millor després del descans i van tenir molt a prop l’empat, sobretot en una doble oportunitat de Barral i Lombardo que van salvar primer el pal i després, Aday (m. 64). El Girona va tallar de soca-rel la reacció local amb el 0-2, obra de Gumbau. El VAR va tardar uns minuts a validar-lo, però quan ho va fer, el Racing va tirar definitivament la tovallola i el Girona va tenir fins i tot temps d’arrodonir el triomf amb un gol d’un altre gironí, Granell.

Racing, 0 - Girona, 3

Racing: Luca; David Carmona, Alexis, Olaortua, Aitor Buñuel; Yoda, Mario Ortiz (Álvaro Cejudo 77), Nkaka (Sergio Ruiz 67), Lombardo; Barral i David Rodríguez (Nuha 67’).

Girona: Juan Carlos; Aday, Alcalá, Juanpe, Mojica; Jozabed (Jairo 52), Gumbau (Àlex Gallar 79), Granell; Borja García, Stuani i Marc Gual (Diamanka 74’).

Gols: 0-1 (4) Stuani. 0-2 (70) Gumbau. 0-3 (86) Granell.

Àrbitre: Arcediano Monescillo, del comitè castellanomanxec. Grogues: als locals Mario Ortiz (12), Barral (80), i als visitants Juan Carlos (42), Gumbau (43), Alcalá (58), Stuani (81) i Juanpe (94). Vermelles: cap.

Estadi: Campos de Sport del Sardinero (12.104 espectadors).