L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Gallego: «Hem de fer un pas endavant, estem per sota del que ens agradaria»

L'Espanyol visita aquest diumenge el Mallorca en un duel crucial per escapar-se de la crisi

gallec

gallec

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Una setmana després de patir una dolorosa derrota davant el Valladolid, la quarta en quatre partits a casa, l’Espanyol s’apunta a un altre duel decisiu. En el mateix horari (12.00 h) i també contra un rival de la zona baixa, l’equip periquito espera confirmar contra el Mallorca la progressió demostrada dijous a Europa.

La històrica victòria al camp del CSKA de Moscou va frenar el dramatisme de l’entorn blanc-i-blau, que definitivament ja li havia posat la creu al tècnic. El club li va atorgar una vida extra, l’equip va reaccionar a Rússia i ara afronta la cita que pot asserenar definitivament els ànims abans de l’aturada de seleccions.

Solvència fora

Un triomf a camp balear serviria per escapar de la zona de descens, tranquil·litzar l’afició i reforçar Gallego, que ha viscut un inici de Lliga molt turbulent. Els resultats nefastos de l’equip a casa contrasten amb la solvència demostrada fora.

Lluny de Cornellà, l’Espanyol se sent més còmode i el Mallorca sembla un adversari propici per consolidar les bones sensacions. «Hem de fer un pas endavant a la Lliga, estem per sota del que ens agradaria», va admetre aquest dissabte el tècnic.

L’impuls de Rússia

El cansament acumulat (la plantilla va viatjar directament de Moscou a Palma divendres sense passar per Barcelona) sembla el primer enemic en aquesta missió que passa per tancar la setmana amb una altra victòria. «Venim d’un esforç molt gran a Rússia, però tenim prou plantilla per fer un bon onze i competir aquest diumenge com ho vam fer dijous. Aquest és l’impuls que ens pot donar el partit contra el CSKA;, va reflexionar Gallego.

El preparador compta amb els mateixos efectius que a Moscou tret de Calero, expulsat contra el Valladolid. Naldo, absent a Rússia, es va desplaçar a l’illa per unir-se a un bloc que va demostrar la seva confiança en el tècnic. Les abraçades després dels gols reparadors de Wu Lei i Campuzano van posar de manifest aquest compromís, un factor clau per abandonar les penúries i tirar endavant.

La confiança de Gallego

Notícies relacionades

«Continuo disfrutant de l’equip i veig que va creixent, que està molt unit i això em fa ser optimista. Ho vaig dir fa temps: amb un parell de mesos aquest equip agafarà el seu estat perquè anirà recuperant gent i perquè venim d’una pretemporada molt atípica», va proclamar Gallego.

Un resultat positiu a Mallorca seria clau per mantenir aquesta confiança. Una derrota portaria a igualar el pitjor començament de curs periquito amb cinc punts en vuit jornades, el mateix que va sumar Pochettino el 2012. Un mes després va ser acomiadat.