LA JORNADA DE LLIGA

Gallego: «La nostra afició es mereix una victòria a casa»

L'Espanyol, que suma tres derrotes a Cornellà a la Lliga, es troba aquest diumenge amb el Valladolid

aguasch49994567 graf6841  barcelona  22 09 2019   el entrenador del rcd espa190925194616

aguasch49994567 graf6841 barcelona 22 09 2019 el entrenador del rcd espa190925194616 / Alberto Estevez

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

L' Espanyol s'apunta aquest diumenge a una cita important. L'equip periquito és el pitjor de la Lliga al seu estadi, ha perdut els tres partits a Cornellà i ha de tallar d'una vegada aquesta ratxa nefasta per evitar serioses turbulències. El cruel empat de Vigo, consumat quan els periquitos ja tocaven la victòria, ha de tenir un efecte motivador al bloc de David Gallego, que va millorar les prestacions respecte al començament de campionat. El rival tampoc està pels núvols. És el Valladolid de Sergio González, que ja porta cinc jornades sense guanyar. No hi ha excuses.

«Els jugadors saben quin és el camí i el que ens ha de portar a continuar creixent. Solidaritat, esforç, compromís i, sobretot, valentia, com dijous passat. A casa hem de ser més forts, tenim la nostra gent que ens dona suport, ens falta ofrerir una victòria a la nostra gent, que s'ho mereix i nosaltres també la necessitem», va valorar dissabte el tècnic periquito, que va destacar la «personalitat» dels seus homes en el xoc davant de el Celta, «els millors 90 minuts de la temporada».

Canviar la dinàmica

Acumular estadístiques negatives el curs següent a la millor campanya de l'Espanyol a Cornellà no és un bon negoci. L'Espanyol va sumar 36 punts al seu estadi amb Rubi, una xifra que li va permetre acabar al  setè lloc i certificar després el passaport europeu.

Dijous, precisament, els blanc-i-blaus tindran un exigent duel a Moscou  davant el CSKA, que va ser golejat al primer partit pels  Ludogorets de Bulgària, però abans es presenta una trobada vital per canviar la dinàmica en què es troba el bloc després de les derrotes contra Sevilla, Granada i Reial Sociedad  a l'RCDE Stadium.

«L'equip està cansat, però amb molta il·lusió per jugar a casa», va agregar Gallego, que va fer una crida a l'afició. «El recolzament ha de ser brutal. Hi haurà moments de cansament, però amb la nostra gent serà més fàcil. És important». A la llista entren Granero, que arrossega molèsties, i  Puado en lloc de  Pipa i  Campuzano.

Atreure els niños

Notícies relacionades

El horari del partit (les 12.00 hores) és ideal per abastar una buena entrada. El club ha impulsat iniciatives per atreure els  nens i també es veurà amb interès a la  Xina, on l'Espanyol ha trobat una àmplia quota de seguiment. Ara falta millorar el joc  i començar a sumar resultats. Des del 2012, amb Mauricio Pochettino a la banqueta, no començava tan malament la Lliga el quadre català.

Començar amb la màxima intensitat  i  concentració és clau per evitar anar a remolc. «No podem  regalar res. Estic segur que es farà un gran partit en la línia de dijous. Estic molt il·lusionat», va apuntar Gallego, que va resumir la recepta per doblegar el Valladolid. «Cal vigilar les  pèrdues, ja que tenen un potencial enorme atacant els espais. Hem de tenir  personalitat, molta pilota i cansar el rival amb possessions llargues», va concloure.