LA JORNADA DE LLIGA

Un Espanyol sense sort s'emporta un cruel empat de Vigo

El cop de cap de Santi Mina al minut 94 destrossa la resistència blanc-i-blava (1-1)

rpaniagua50071735 graf9452 vigo  26 09 2019   los jugadores del celta y del es190926221032

rpaniagua50071735 graf9452 vigo 26 09 2019 los jugadores del celta y del es190926221032 / EFE eliseo trigo

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El millor partit de l' Espanyol  d'aquesta Lliga va acabar amb un  cruel empat a Vigo (1-1). L'equip periquito tenia el triomf a la mà després d' un gran exercici de resistència, però tot el treball se'n va anar en orris en l'últim sospir. El cop de cap de  Santi Mina al minut 94 va castigar un equip que va poder culminar la feina en un contraatac de quatre contra un que Pipa va esguerrar. Costarà oblidar aquesta jugada totalment clau.

«És fútbol.  No mataré el jugador  per haver fallat. Em quedo amb què ha arribat i ha tingut l'ocasió», va reflexionar  David Gallego  al valorar aquesta ocasió claríssima en què  Darder va conduir la pilota i la va cedir al del planter. En aquells segons es va poder segellar la  victòria  d'un Espanyol  millorat que se'n va anar «tristíssim» per aquesta desgràcia final, segons va valorar un tècnic satisfet amb la imatge dels seus homes però dolgut pel desenllaç. «Estem  fotuts  i  dolguts, però l'equip ha fet un pas endavant, ha de ser un punt d'inflexió», va afegir.

L'esperit de Calleri

Aquesta  contradicció  reflectida per l'entrenador es pot traslladar a tots els aficionats periquitos, que van començar el partit tement una desfeta davant el potencial ofensiu del rival, es van animar amb el gol de  Pedrosa  i el gran  esforç  per mantenir l'avantatge, i van acabar lamentant una acció que va poder significar el 0-2 i va donar pas a l'1-1 definitiu.

L'Espanyol va millorar la imatge i va saber  competir a Vigo. Va ser un equip sòlid i compacte  seguint un patró de joc que no té res a veure amb el que va mostrar l'any passat. Sense alegria ni floritures, el bloc blanc-i-blau va anar a Balaídos amb la idea de lluitar. Aquest esperit el va reflectir com ningú Jonathan Calleri,  un guerrer del  Vietnam  que va firmar un partit excel·lent dels que li agraden. El davanter s'hi va deixar l'ànima, incansable i productiu amb totes les seves accions. L' èpica  i l' orgull  manen per sobre del talent en aquest Espanyol. 

Gol de Pedrosa

Aviat es van veure les intencions de Gallego al recuperar el  doble lateral  amb Dídac i Pedrosa a l'esquerra. Al final va repetir la fórmula a la dreta amb Javi López i Pipa. Des del començament es va veure que el  Celta, un equip tan talentós com tou, portaria el pes ofensiu. Un cop de cap de  Santi Mina  i un xut de  Rafinha, tots dos a tocar del pal, van ser les oportunitats d'un primer temps sense notícies dels periquitos en atac. 

Los pericos tiraron por la borda un contragolpe clarísimo que habría supuesto el 0-2 en el minuto 89

El guió va canviar després del descans.  Pedrosa va avançar l'Espanyol a passada de  Calleri  i l'Espanyol va viure els millors minuts. El del planter va poder segellar el doblet poc després, però va xutar fluix i el Celta va començar a collar els catalans amb  Aspas al capdavant.

L'Espanyol va resistir amb  fermesa i entusiasme fins a la jugada decisiva, el  maleït contracop  fallat per Pipa. El cop de cap final de  Santi Mina  va salvar el Celta i va portar la desesperació als periquitos, començant per  Gallego. Diumenge toca una altra revàlida contra el  Valladolid de Sergio González. 

Celta, 1; Espanyol, 1

Celta: Rubén (6); Hugo Mallo (7), Aidoo (7), Araujo (6), Olaza (6); Rafinha (5), Lobotka (5), Beltrán (6), Denis Suárez (6); Santi Mina (7), Iago Aspas (6). Tècnic: Fran Escribá (6). Canvis: Brais (5) per Lobotka (m. 61); Gabriel Fernández (5) per Rafinha (m. 76); Sisto (s.q.) per Denis Suárez (m. 84).

Espanyol: Diego López (6); Javi López (5), Naldo (6), Calero (6), Dídac Vilà (6); Wu Lei (4), Víctor Sánchez (6), Marc Roca (6), Pedrosa (7); Calleri (8), Vargas (7). Tècnic: David Gallego (6). Canvis: Pipa (4) per Wu Lei (m. 64); David López (5) per Vargas (m. 76);Darder (s.q.) per Marc Roca (m. 86).

Gols: 0-1 (m. 48) Pedrosa remata amb l'esquerra una passada de Calleri; 1-1 (m.94) Santi Mina bat Diego López amb un cop de cap.

Àrbitre: Alberola Rojas (5), cast-manxec. 

Targetes: Calero (m. 32), Lobotka (m. 39), Naldo (m. 69), Pipa (m. 72), Víctor Sánchez (m. 80), Calleri (m. 87), Aspas (m. 91).

Notícies relacionades

Estadi: Balaídos. 

Espectadors: 16.361.