un any empresonats

Els futbolistes russos Kokorin (Zenit) i Mamaev (Krasnodar) surten de la presó

Els dos jugadors van ser condemnats a 18 mesos de reclusió per vandalisme i violència

aguasch45427461 russian soccer player alexander kokorin  who was detained an181012185940

aguasch45427461 russian soccer player alexander kokorin who was detained an181012185940 / SERGEI KARPUKHIN

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els futbolistes russos Aleksandr Kokorin (Zenit) i Pàvel Mamaev (Krasnodar) van abandonar aquest dimarts la presó on han estat reclosos gairebé un any després de complir la major part de la condemna a la qual van ser condemnats per vandalisme i agressió.

Tots dos, junt amb Kiril, germà de Kokorin, van sortir del recinte penitenciari de la regió de Bélgorod sense fer declaracions.

Un tribunal va dictar el passat dia 6 la llibertat condicional per als futbolistes, sentència que va entrar en vigor aquest dimarts.

Els futbolistes internacionals van ser condemnats el 8 de maig a 18 mesos de presó, en el cas de Kokorin, i a 17, en el de Mamáev, per vandalisme i agressió en dues baralles ocorregudes l’octubre del 2018 al centre de la capital, després de la qual cosa van ser detinguts i van quedar en presó preventiva.

Agressió a dos policies i una periodista

Segons la resolució, Kokorin i Mamaev van agredir dos funcionaris en un cafè i el xòfer d’una presentadora de la televisió pública russa en ple carrer. El davanter del Zenit va assestar tres cops amb una cadira a Denis Pak, funcionari del Ministeri d’Indústria i Comerç, després que aquest els retragués el seu comportament al cafè.

Kokorin celebra un gol en l’Europa League 2017-18 / ANATOLI MAVSEV (EFE)

El Zenit, al contrari que el Krasnodar, ha expressat el seu desig de recuperar el seu jugador, en el seu moment la gran promesa del futbol rus.

El contracte de Kokorin amb el Zenit va expirar el 30 de juny, però el seu advocat, Iuri Badalko, ha indicat avui a l’agència Interfax que el davanter va firmar dilluns «un nou contracte» amb el club.

Per la seva banda, el contracte de Mamaev amb el Krasnodar acaba a finals d’any, però el seu futur futbolístic és més incert.

Notícies relacionades

D’acord amb el diari ‘Vedomosti’ el club ja ha presentat una sol·licitud davant de la Unió Russa de Futbol per rescindir el contracte amb el jugador.

El cas va tenir una gran ressonància en la societat russa, on molts van condemnar l’actitud dels dos futbolistes i es van pronunciar a favor d’una pena de presó.