EL PARTIT D'IPURUA

L'Espanyol remunta en tres minuts màgics a Eibar

Els gols de Ferreyra i Granero aixequen l'equip blanc-i-blau, que suma la seva primera victòria a la Lliga (1-2)

rpaniagua49871824 graf2768  eibar  guip zcoa   15 09 2019   el centrocampista 190915142431

rpaniagua49871824 graf2768 eibar guip zcoa 15 09 2019 el centrocampista 190915142431 / Juan Herrero

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En només tres minuts el panorama de l’Espanyol a Eibar (1-2) va canviar per complet. Quedava un quart d’hora per al final del partit i l’equip periquito anava cap a un altre desastre. No havia xutat a porta, les sensacions eren pèssimes i el joc no convidava a ser gaire optimistes. Però el futbol és capritxós. Amb dues accions iniciades pelMonito Vargas Pedrosa i culminades per Ferreyra Granero, l’equip de David Gallego es va animar, va sumar la seva primera victòria i mira el futur amb una altra cara.

L’Espanyol necessitava una pujada així per enlairar-se a la Lliga i afrontar l’estrena europea de dijous contra elFerencváros amb la moral elevada. El dueld’Eibar era important com a punt d’inflexió per a un equip que ha començat el curs amb massa dubtes. Una altra ensopegada hauria suposat un cop dur abans de les dues cites de la setmana que ve a Cornellà, dijous davant del club hongarès i diumenge contra la Reial Societat, que arribarà a l’RCDE Stadium després de tombar l’Atlètic de Madrid.

La fe blanc-i-blava

En aquells 180 segons es va produir una mutació absoluta a l’equip blanc-i-blau. Amb l’1-0 s’acostava una altra setmana convulsa després d’una aturada que havia de servir per capgirar les coses. Gallego va vaticinar una millora després de 15 jornades de reflexió que havien de servir per millorar aspectes físics i tàctics. No hi va haver ni rastre d’aquest progrés en el 75% del xoc, però l’Espanyol va continuar persistint i va trobar el premi en aquestes dues accions. Els canvis del tècnic i la sortida del central Ramis també van ajudar en la descomposició d’un Eibar sòlid fins al gol del Chucky.

Gallego dona instruccions als seus jugadors a Eibar / EFE

Gallego va optar per donar-li un pas de rosca al seu onze. Si contra elGranada no va alinear cap ariet (Wu Lei va ser l’home més avançat), aquest diumenge va apostar per la parella formada per Calleri Ferreyra, i va tornar a aquest 4-4-2 que tant li agrada al preparador de Súria.

Wu Lei, ni un minut

L’astre xinès es va quedar a la banqueta en un partit amb horari ideal per al mercat asiàtic, però també el ‘Monito’ Vargas, el jugador més desequilibrant de la plantilla. El cansament per la jornada de seleccions va poder influir en la decisió del tècnic, que tampoc va alinear d’iniciPedrosa, acabat de recuperar de la seva lesió muscular. Per sort per a l’Espanyol, tant l’argentí com el del planter van entrar després.

«La llosa era més per l’entorn. Aquest Espanyol és molt viu. Un equip mort no remunta a Eibar», diu Gallego

La primera part va transcórrer sense pena ni glòria per als periquitos, més pendents d’empetitir pilotes a l’àrea que d’una altra cosa. Fins a 17 centres va arribar a posar l’Eibar en el primer temps, amb Cote Orellana com a principals llançadors. El domini basc va ser evident, però amb ocasions escasses. Una mala sortida de Diego López culminada amb un xut desviatd’Orellana (m. 3), un cop de cap de Sergi Enrich (m. 41) i un xut d’Expósito fora (m. 45) van ser els perills més greus per a un Espanyol que només va inquietar Dmitrovic en un malentès de la defensa guipuscoana.

La cosa no va canviar gaire després del descans. Un xut aïllat de Darder no va animar un Espanyol que es va emportar un mastegot amb el bon cop de cap de Ramis en una falta executada per Orellana (m. 58). La pilota aturada suposa sempre un perill a Ipurua i el càstig va ser contundent. A l’equip periquito li tocava remar a la recerca del seu primer gol a la Lliga. 

Lesió del Chucky

Notícies relacionades

Gallego va encertar posant en escenaVargas Pedrosa, l’equip no es va enfonsar i va arribar la remuntada. Ferreyra va posar les taules en una acció en què va acabar lesionat, mentre Granero, el tercer canvi del tècnic, va certificar el triomf un minut després d’entrar al camp. L’Espanyol no va passar excessius conflictes per mantenir l’avantatge en un tram final en què Naldo va ser expulsat per la segona groga.

Charles i Naldo pugnen per una pilota / EFE

«Era necessari veure que l’equip havia progressat, cosa que havia donat un petit pas més. Al final s’ha aconseguit. Era molt important guanyar per agafar confiança, no només per la victòria sinó per com s’ha aconseguit», va assegurar un alleujat Gallego, que va agafar oxigen i va respondre a les crítiques. «La llosa era més per l’entorn. L’equip genera joc i ocasions. Aquest Espanyol és molt viu. Un equip que està mort no remunta un 1-0 a Eibar», va afirmar el tècnic.

Eibar, 1; Espanyol, 2

<strong>Eibar: </strong>Dmitrovic (5); Tejero (5), Arbilla (4), Ramis (6), Cote (5); Orellana (5), Diop (6), Expósito (4), Inui (6); Charles (5), Sergi Enrich (4). Entrenador: Mendilibar (4). Canvis: Escalante (4) per Expósito (m. 73); Sergio Álvarez (3) per Ramis (m. 76); Quique González (sc) per Sergi Enrich (m. 80).