ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Gallego: «Em sento estimat pel club i l'afició»

L'Espanyol, l'únic equip que encara no ha marcat a Primera, busca l'enlairament a Eibar

marcosl49523596 espanyol s david gallego waves before the start of a 1st leg190824165637

marcosl49523596 espanyol s david gallego waves before the start of a 1st leg190824165637 / Joan Monfort

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Parlar d’urgències la quarta jornada de Lliga sona a una cosa catastròfica, però l’Espanyol i l’Eibar afronten el duel d’aquest diumenge a Ipurua amb la necessitat d’enlairar-se en el campionat. Tots dos són a la zona de descens i encara no han guanyat. Els periquitos són els únics que ni tan sols han marcat, per tant no estan per a més concessions. Urgeix guanyar i millorar la imatge abans de l’estrena europea de dijous contra elFerencváros.

Aquest duel contra l’equip hongarès inaugurarà la tornada oficial a Europa 12 anys després, però l’equip ja s’ha desgastat en una fase prèviaque no ha anat gaire bé per a la Lliga. L’Espanyol va caure en el debut a Cornellà contra el Sevilla (0-2), va empatar a Vitòria (0-0) i va fracassar davant el Granada (0-3) abans de l’aturada. Aquesta última derrota davant d’un acabat d’ascendir va resultar dolorosa i va encendre les primeres alarmes malgrat el discurs optimista i constant de David Gallego.

Competir millor

La plantilla està patint per adaptar-se a la filosofia del tècnic, que ha aprofitat l’aturada per ajustar aspectes físics i tàctics. «Han sigut 15 dies extremadament positius, l’equip està preparat per competir molt millor», ha assegurat Gallego aquest dissabte.

«L’Eibar exigeix molt, no dona pausa. L’única és la del descans i perquè és obligatòria», diu Gallego

Contra l’Eibar espera la clàssica allau de centres que posaran a prova els centrals blanc-i-blaus. «És un equip que exigeix molt, que no deixa pausa. L’única és la del descans i perquè és obligatòria. No dona treva. Calibrarà en quin punt estem», va apuntar l’entrenador, que compleix 100 dies en el càrrec. «Estic com sempre, molt il·lusionat i agraït. Em sento estimat pel club i l’afició. Estic convençut que farem un bon any».

L’horari del partit, al migdia, assegura bones audiències a la Xina (començarà a les 18 h de Pequín), on l’equip periquito és més seguit que el Madrid i el Barça. Falta per veure si Wu Lei tindrà minuts. En principi apunta a la banqueta en un onze en què podria estrenar-se Pedrosa. El carriler esquerrà ja ha superat les seves molèsties musculars i la seva voracitat pot resultar útil per a l’equip. Gallego, en canvi, perd el lateral dret Corchia per unes molèsties al menisc.

Precedents negatius

Notícies relacionades

Amb un punt de nou de possibles, l’equip blanc-i-blau ha repetit els començaments de la temporada 2014-15 amb Sergio González i la 2017-18 amb Quique. Pitjor va ser fa set anys amb Pochettino (2012-13), quan es van perdre els tres primers partits i l’Espanyol va sumar 1 punt les sis primeres jornades.

L’equip català se la juga contra un adversari en situació similar, que també ha de reaccionar. «Anirem a mort des de l’inici. Hem de recuperar la nostra essència i ser agressius. L’Espanyol està tan fotut com nosaltres i vindrà a guanyar», va resumir Mendilibar, el tècnic dels bascos. Els dos últims precedents periquitos a Ipurua no són meravellosos. L’Espanyol va perdre 3-1 a la campanya 2017-18 i 3-0 el curs passat.