sanció disciplinària

La Conmebol suspèn a Messi tres mesos per les seves declaracions a la Copa Amèrica

El jugador del FC Barcelona es perdrà almenys quatre partits de la selecció argentina

zentauroepp48965960 argentina s lionel messi  center left  and chile s gary mede190803095810

zentauroepp48965960 argentina s lionel messi center left and chile s gary mede190803095810 / Victor R Caivano

1
Es llegeix en minuts

El tribunal de Disciplina de la Conmebol ha anunciat una suspensió de tres mesos a Lionel Messi per alspartits oficials i amistosos de la selecció de l’Argentina, així com el pagament d’una multa de 50.000 dòlars (44 milions d’euros), després de l’expedient que se li va obrir per les seves polèmiques declaracions a laCopa Amèricapassada.

La Conmebol va afegir en el seu comunicat que aquesta decisió està subjecta a recurs per part del jugador a la Cambra d’Apel·lacions de la màxima autoritat del futbol sud-americà

La sanció no afecta els partits de la selecció argentina per a la classificació del Mundial de Qatar, ja que aquests comencen el març del 2020. No obstant, es perdria els amistosos que l’albiceleste disputarà contra Mèxic i Xile, al setembre, i davant d’Alemanya i la selecció del País Basc a l’octubre.

“Corrupció al torneig”

Messi va declarar, després que la seva selecció fos eliminada de la Copa Amèrica del Brasil, al juliol, que hi va haver corrupció en el torneig i que la campanya de l’Argentina es va entorpir deliberadament. “No ens van deixar estar a la final”, va afirmar el 6 de juliol a São Paulo Lionel Messi, que va explicar la seva absència de la cerimònia de lliurament de premis a l’Argentina pel tercer lloc obtingut a la Copa Amèrica com un repudi a la “corrupció” que, segons el seu parer, va esquitxar el torneig.

Notícies relacionades

s“No hi vaig anar per tot una mica. Crec que nosaltres no hem de fer-nos part d’aquesta corrupció. Per la falta de respecte que se’ns va fer durant aquesta copa. Marxem amb la sensació que estàvem per a més, que vam fer tant contra el Brasil com avui els dos millors partits”, va declarar després del partit que l’albiceleste va guanyar Xile per 2-1.

Messi va ser expulsat abans del final del primer temps d’aquest partit juntament amb el xilè Gary Medel. Arran d’aquesta expulsió, la Conmebol va sancionar Messi a finals de juliol amb un partit de suspensió i una multa de 1.500 dòlars. 

Temes:

Argentina Messi